Csodálatos mitológiai lények nyomában I.

Szfinxek,kentaurok,gorgók,sárkányok ,szirének,egyszarvúak és még sorolhatnánk azt a sok lényt, amelyek csak úgy hemzsegnek a népmesékben,mondákban és a legendákban.Ezek isteni vagy ismeretlen eredetű lények,valamennyien hibridek vagyis két vagy több különböző fajtól származnak. A görög mitológia bővelkedik bennük a legjobban ,de a középkorban is előfordulnak bőségesen.

A Graiák félig nő félig kígyó testű szörnyek Phorküsz és Kétó tengeri istenségnek a lányai voltak ,akik viszontg Pontosztól(a tengertől) és Gaiától(a földtől) származtak.Lánytestvéreik a Gorgók akiknek kancafarkuk,aranyszárnyuk,bronzkarjuk volt ,hajuk pedig tekergőző kígyókból állt ,tekintetük kővé dermesztette azt aki rájuk nézett.A legismertebb gorgót Meduszának hívták. 







 http://m.cdn.blog.hu/fa/fantasyart/image/meduza.jpg    

A középkori irodalom is rendkívül gazdag ilyen lényekben.Az egyszarvút már jóval előbb említik (i.e.398) abban a leírásban még három színű szarva van lóteste,szarvasfeje és elefántpatája. A középkorban már apró termetű lóként említik.A legenda szerint csakis egy fa alatt ülő szűz ejtheti fogságba.A szexuális szimbólum nyilvánvaló ,azonban van keresztény értelmezése is.Az egyszarvút a tisztaság jelképét Krisztussal is azonosítják.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSUZQ-g3URHao7wJaObR8fc7pXs8Zj8hHt8fbbYHtxsYmu4Kg7VPHosDuRUmWhWKVCn0FOzf9Blbo3EPnjjbaGIsO0ExGZO0Dk2cFVzfiWzol9a5kTGQmdQdPhX6ibuvpf1wyrG6UQKvo/s1600/angol+XII.sz..png  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok