Elzárt titokzatos helyek a Földön, ahova tilos a belépés

A világ tele van titokzatos  helyekkel, melyekről van, hogy egyszerűen nem is tudunk, vagy ha mégis tudunk, nem tehetjük be soha a lábunkat, még ha akarnánk sem. A most következőkben bemutatjuk a legelzártabb helyeket, ahova a nyilvánosság számára tilos a belépés. 

 Mezhgorye- Oroszország
Ez a különös zárt város Oroszországban 1979-ben alakult meg. A hiedelmek szerint, jelenleg is egy titkos projekt zajlik hegyei között, az Egyesült Államok felderítői állítják, hogy az elrejtett várost nukleáris fegyverek fejlesztéséhez használják. A gyanút erősíti, hogy 1990-es években erőteljes földmunkákat észleltek az amerikai műholdak. Természetesen Oroszország tagadta a hírt, a kormány szerint, itt csupán egy bánya található, ahol az orosz kincseket őriznek, valamint a terület élelmiszer tárolóként, és bunkerként funkcionál egy esetleges nukleáris háború idejére.

51-es körzet- USA
Az 51-es körzetre kétségtelenül a légi kutatások jelentéseiből származó szokatlan jelenségek terelték a figyelmet. Mára ez lett a modern UFO és összeesküvés elméletek bölcsője. Ez a Nevadában található hely annyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Egyesek szerint, hatalmas alagútrendszereket, és ellenséges repülőgépeket rejt itt föld gyomra. A támaszpontot 1955-ben alapította a CIA az ország legtitkosabb katonai projektjének kivitelezésére, és tesztelérése. A Groom-tó közelében található egy hatalmas katonai bázis és repülőtér, ahol különböző légi járművek, és fegyverek tesztelésével foglalkoznak. Érdemes elkerülni messziről, azok ellen ugyanis, akik megkísérlik a behatolást a halálos erőszak is engedélyezett.

RAF Menwith Hill- Anglia
Menwith Hill leginkább Echelon kém hálózattal folytatott szoros kapcsolatáról híres. A bázis Angliában Észak-Yorkshire közelében található, a legnagyobb elektronikus megfigyelő állomás. Ez volt a legfontosabb láncszem a világméretű lehallgatási hálózatban, melynek feladata az elektronikus megfigyelés és kódfeltörés. A hidegháború óta állítólag a terrorelhárításban, valamint politikai és diplomáciai hírszerzésben játszik kiemelt szerepet.

A Vatikáni Titkos Archívum- Olaszország
A vatikáni titkos levéltár legalább akkora, mint amilyen régi. Élén a bíboros áll. Mivel számos titok tárháza az archívum, így a belépés csak néhány elismert tudósnak engedélyezett, és csupán meghatározott célból. A kutakodáshoz a pápa engedélyére van szükség.
Természetesen dokumentumokat ki lehet kérni az archívumból, de csakis azokat, melyek nem régebbiek 75 évnél. Egyesek szerint a korlátozás csupán a diplomáciai és kormányzati információk védelmében van, mások szerint, a hatalmas polcrendszeren számos botrány, titok, és megdöbbentő írás sorakozik.

 White’s Gentlemen’s Club- Anglia
A White’s London egyik legexkluzívabb úri klubja, még 1693-ban alapították, elsősorban a forrócsokoládé árusítására, mely abban az időben kifejezett ritka és drága árucikknek számított. Jelenleg a társadalom leggazdagabb és legbefolyásosabb tagjainak van fenntartva. A klub a híres Fogadási Könyvről híresült el, mely a vendégek különös fogadásaink emlékét őrzi. A tagok kártyával és különböző szalonjátékokkal múlatják idejüket. A tagság kizárólag meghívásos alapon lehetséges.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok