Félelmetes helyek a világon

Isla de las Muecas - Xochimilco, Mexikóváros, Mexikó

 Mexikóváros egyik körzete, Xochimilco, mely tele van csatornákkal, tavakkal és szigetekkel. Az egyik sziget igencsak hátborzongató, neve: Babák Szigete.A rémálmokkal teli szigetet a földtulajdonos Julian Santana Barrera hozta létre. De mi a csudáért csinált ilyet? A történet szerint Barrera megtalálta egy lány holttestét a szigethez közeli csatornában, ami már eleve hátborzongatóan hangzik. De Barrera elhatározta, hogy elűzi a gonosz szellemeket, és a szerencsétlenséget, azzal, hogy megijeszti őket.Játék babákat és baba alkatrészeket kezdett gyűjteni, és felakasztotta őket a fákra, hogy elijessze a szellemeket, gonosz lényeket, és minden más élőlényt, akiknek eszükbe jutna meglátogatnia szigetet. Miután 2001-ben meghalt, a sziget elhagyatottá vált, de a babák megmaradtak. Lassan tönkremennek, és még ijesztőbbé válnak, mint valaha voltak, mielőtt utoléri őket az enyészet és teljesen szét nem esnek.


 Aokigahara Erdő - Japán





Japánban, a Fuji hegy mellett található az Aokigahara Erdő, melyet Öngyilkosok Erdejének is hívnak. Ennek oka, hogy Aokigahara a második legnépszerűbb hely a világon az öngyilkosok számára (az első a Golden Gate Híd). Az öngyilkossági ráta annyira magas itt, hogy a hivatalok japán és angol nyelvű jelzéseket helyeztek el az erdőben a látogatók számára, nehogy váratlanul érje őket egy-egy holttest látványa. Minden évben járőrökkel fésülik át az erdőt, hogy megtalálják a holttesteket.És ha mindez nem lenne eléggé elborzasztó, a valódi rémség maga az erdő, mely a fák sűrűségének köszönhetően kísértetiesen néma, és valamiért egyetlen vadállat sem él benne. A kirándulók gyakran eltévednek itt, még akkor is, ha kizárólag a kijelölt területeken folytatják útjukat.
                                                                                                                             Mindennek tetejében sokan a démonoknak tudják be az elveszett turistákat és az öngyilkosságokat. A helyiek szerint ugyanis az erdőben kísértenek, haragos szellemekkel karöltve, akiket annak idején az ősi és barbár szokás, az ubasute szerint hagytak meghalni, melyet az Aokigaharában gyakoroltak a XIX. században.

 A Borley parókia - Borley, Essex, Anglia


 Angliában van egy vidék, tele kísértetjárta helyekkel, felkavaró mondavilággal és véres történelemmel. Egy hely, melyet úgy ismernek, hogy Anglia legkísértettebb háza, és ez a hely nem más, mint a Borley Parókia. A parókiát Henry Dawson Ellis Bull tiszteletes építette 1892-ben. Bár a föld, melyre épült sokkal régebbi, a történelme elég durva: egy XIV. századi Benedek rendi kolostor helyére építették.A legenda szerint az egyik szerzetes beleszeretett egy apácába, aki a közeli zárdában lakott. Amikor a feljebbvalóik rájöttek, hogy meg akarnak szökni, a szerzetest kivégezték és az apácát élve befalazták a zárdába. Lelkük azóta kísért a helyen.

Az évek folyamán a parókiában számos paranormális eseményt tapasztaltak, mint például megmagyarázhatatlan tüzek, kísértetjelenések, (egy hintó, melyet egy fej nélküli kocsis hajt), furcsa fények, melyek ki- és bekapcsolnak, kísérteties lépések hangjai, poltergeistszerű jelenségek és a többi.



  Hoia Baciu Erdő - Erdély, Románia


 Az elmegyógyintézetekkel együtt, melyről már említést tettünk, az erdők is tele vannak pokollal. Nem csak Aokigaharára gondolunk, ugyanis az erdélyi Hoia Bacu erdő még azon is túltesz. Vlad Dracul legendái szövik át, és nem csak néhány rémisztő, megmagyarázhatatlan természetfeletti jelenséget rejt megában, hanem az egész erdő egy természetfeletti jelenség!Aki gyakran jár ebben az erdőben, fejfájásra, szorongásra, hirtelen émelygésre panaszkodik, és néhány esetben a testén misztikus égések és karmolások jelennek meg. Az erdő maga furcsa és megfejthetetlen, olyan részekkel, ahol a fák furcsa, nem természetes formákban nőnek, és vannak olyan helyek is, ahol az erdő teljesen halott: semmi nem nő soha, és minden mozdulatlan.Ám itt még nincs vége a rémületnek: a furcsa fák és különös történések mellett az erdő az UFÓ jelenségekről is híres - néhány szemtanú lebegő fényeket látott a fák között.

A beszámolók szerint az erdőbe látogató turisták háta borsódzott, úgy érezték, láthatatlan szemek nézik őket, és közben rejtélyes kacagást és sírást hallottak. Ám amikor elindultak a hang irányába, semmit nem találtak. Ráadásul gyakran tűntek el emberek is, akik soha többé nem kerültek elő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok