Megmagyarázhatatlan


Földünk tele van megmagyarázhatatlan rejtélyekkel A News From Nster listájából most megismerhetitek a 14 legtitokzatosabb jelenséget. Több is akad, amelyre még nem született tudományos magyarázat.

Sárkánybarlang

Turisták egy csoportja indult el (ha hihetünk a netes forrásoknak, akkor a 2000-es évek elején) az Arkansas állambeli Boone megyében található barlang felfedezésére. Leengedtek egy kötelet a barlangba. Amint a leengedett kötél, leért a barlang aljára, belülről hatalmas üvöltés hallatszott. Olyan volt, mintha egy szörnyeteget zavartak volna fel álmából. Sajnos a tudósok nem tudták tanulmányozni az esetet, mert a barlang pontos helye nem ismert. Ki tudja, talán egy máig ismeretlen faj volt lent. Vagy egy sárkány?

Körök a mélyben

A kép Észak-Karolina és Florida partjainál készült, de szinte teljesen megegyezik azzal, ami Szaúd-Arábiánál fotóztak. A tudósok által elfogadott megállapítás szerint a furcsa kör alakú építmények ősi temetkezési helyek lehettek, időszámításunk előtt 8000-ben. A régészek a mai napig nem találtak magyarázatot arra, hogyan használták ezeket.

 

 Az amerikai elnökök vészjósló álmai

A tudósok máig nem találtak magyarázatot a prekogníció vagy megérzés jelenségére. Adott esetben az emberek képesek előre látni a jövő eseményeit. Abraham Lincoln, az Amerikai Egyesült Államok első republikánus elnöke meggyilkolása előtt néhány nappal furcsa álmot látott: álmában halott volt. Hogyan lehetséges ez? Lincolnon kívül John Garfield és William McKinley is hasonló álmot látott nem sokkal halála előtt. Lincolnhoz hasonlóan mindketten merénylet áldozatai lettek...

 Mit rejt Balti-tenger mélye?
2012-ben találták ezt a korong alakú képződményt a Balti-tengerben. Rengeteg kérdés felvetődött az eset kapcsán, de a legtöbbre nincs ésszerű válasz. A kutatók szerint ez csupán egy kőképződmény, de arra nincs magyarázat, hogy miért ilyen formájú és miért nem borítja iszap vagy hordalék, ha már sok éve a tenger fenekén fekszik.




A Bajkál-tó titka
A Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó asztronauták furcsa jelenségre lettek figyelmesek a Bajkál-tó felszínén. Ez a tó Szibéria déli részén, Oroszország területén található és a világ legidősebb, legnagyobb és legmélyebb tavaként tartják számon. 2009 áprilisában egy furcsa kör alakú képződmény jelent meg a tó déli sarkában. A logikus magyarázat szerint csupán az áramlatok mozgása okozta a jelenséget, de még soha nem észleltek áramlatokat a tónak ebben a részében.

A DNS rejtélye

Az ausztrál DNS-kutatóközpont tudósai nemrég olyan felfedezést tettek, amely alapjaiban rengette meg a tudományos világot. Megközelítőleg 4500 évvel ezelőtt valami drasztikus esemény történhetett, mert a különböző korú európai csontvázakból kinyert DNS-szerkezetében drámai változást észleltek. Mi okozhatta ezt az elváltozást? A szakemberek nem tudják a választ a jelenségre.

Ausztrál UFO

Ha valaki UFO-észlelésről számol be, annak nehéz hinni. De mi van abban az esetben, ha két teljesen különböző eseményről érkezik hasonló, részletes beszámoló? 1993-ban két egymás számára ismeretlen ausztrál család ugyanazon az úton haladt autójával. Mindkét család furcsa földönkívüli alakzatra lett figyelmes, és hasonlóan számoltak be arról is, hogy hogyan rabolták el őket az idegen lények. Ezek szerint mégsem vagyunk egyedül a világegyetemben?

Kőoszlopok a tó mélyén

Ha búvárkodni indulsz, sosem tudhatod, mit találsz majd a vízfelszín alatt a mélyben. 2007-ben régészek tanulmányozták a Michigan-tó aljzatát, és ekkor bukkantak rá a Stonehenge oszlopaira hasonlító kőképződményekre. Az oszlopok kör alakban helyezkednek el 12 méteres mélységben a tó fenekén. Az egyik oszlopon egy több mint 10 000 éve kihalt állatfaj képe is felismerhető
.

 A jeti

Számos beszámoló jelent már meg hatalmas, csimpánzszerű primitív élőlényekről a világ minden pontján. A teremtményt többféle névvel is illetik: Észak-Amerikában „Sasquatch”-ként, Ausztráliában „Yowie”-ként ismert, de gyakori még a Himalájai Jeti és a Bigfoot (Nagylábú) elnevezés is. Mik ezek a lények? Valóban léteznek, vagy csupán a képzelet szüleményei?

 A Bimini-út titka

Földünkön a tektonikai lemezek folyamatos mozgásban vannak, így alakultak ki például a földrészek is, ma ismert formájukban. Ezek az erők megállás nélkül formálják bolygónk felszínét, nem csoda, ha időnként ismeretlen eredetű képződményekre bukkanunk hegyek tetején vagy óceánok mélyén. 2006-ban, nem messze a Bahama-szigetektől számos téglalap alakú "tárgyat" találtak 30 méteres mélységben. Az alakzatok egy irányban helyezkednek el, egymással párhuzamosan. Keletkezésük ideje Krisztus előtt 10 000-re tehető.


 Öngyulladás
A spontán emberi öngyulladás valószínűleg az egyik legfurcsább feljegyzett jelenség. Néhány tudós úgy véli, hogy a gyulladás oka az anyagcsere során a szervezet szöveteiben felhalmozódott metángáz. De ez az elmélet nem minden esetben helytálló. Azt tanácsoljuk, igyatok több vizet, az biztos nem árthat.


  Szellemhajó

Számos szellemhajóról szóló történet létezik. A leghíresebb ezek közül talán a Bolygó Hollandi legendája. De napjainkban, a technológiai fejlődés korában is tapasztaltak már furcsa jelenségeket. Ausztrália észak-nyugati partjainál a légi rendészet egy Kaz II nevű jacht szokatlan mozgásáról számolt be. Három személy tartózkodott a fedélzeten a megfigyelés időpontjában. Azonban, amikor a rendészet tisztjei elfogták a hajót, nyomát sem lelték a személyzetnek. A hajó motorja viszont járt és a mentőmellények is a helyükön voltak.

 Titokzatos vízi lények legendája

Bizonyára hallottatok már a Loch Ness-i szörnyről. A világ számos pontján jelentették már hasonló lények felbukkanását. Hosszú nyakú, dinoszaurusz formájú vízi lényekről szóló beszámolók szép számmal jelentek már meg az évek során. A tudósok szerint valószínűleg egy máig ismeretlen fókaalkatú élőlényről lehet szó, ami hasonlíthat a már kihalt plezioszauruszra.


 Rejtélyes bagoly

A Bahamákhoz tartozó Andros szigetén régóta keringenek már legendák a Chickcharney-ról. A helyiek beszámolói szerint ez a lény nagyjából egy méter magas és leginkább egy madárra hasonlít. Úgy tartják, ez a teremtmény képes minden irányban mozgatni a fejét. Pontosan ez az oka annak, hogy a tudósok egy már feltehetőleg kihalt óriás gyöngybagoly fajt sejtenek a leírások mögött.

Ha szeretnétek, hogy  valamelyik témával bővebben foglalkozzak várom hozzászólásaitokat a bejegyzés alatt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok