POINT PLEASANT

http://listverse.com/

Point Plesant-ot valószínűleg egy szempontból találóan nevezték el, de mostanára már annyira befedték a titokzatos és hátborzongató események meséi, hogy nem több mint ironikus alliteráció. Eme események sorában a leghíresebb egy olyan lényről szól, amelyek Mothman-ként (Moly-emberként) ismernek, akiről úgy hírlik, hogy a kis nyugat-virginiai közösséget 1966 novemberétől 1967 decemberéig terrorizálta. Point Pleasant több mint száz különböző polgára látta a saját szemével ezt a teremtményt, ami egy 7 láb magas, széles mellkasú féri volt hipnotikus, izzó, piros szemmel és olyan szárnyakkal, amelyek kifeszítve 10 láb hosszúak voltak, s amiket a földön vonszolt maga után.

A Molyember létezésére, aki mind könyvnek, mind filmnek volt már tárgya (és saját szobra van Point Pleasant-ben), sokféle magyarázat született eddig. Néhányan azt hiszik róla, hogy egy földönkívüli lény, míg mások egy mutánsnak vagy egy rejtélyes lénynek tartják, megint mások azzal álltak elő, hogy Point Pleasant lakói bizonyára a baglyoktól vagy a Sandhill-i (kanadai) darutól félnek. Bármi is legyen az ügy hátterében, a Molyemberről szóló elbeszéléseknek azután szakadt vége, hogy az Ezüst-híd összeomlott 1967. december 15-én, s 46 ember vesztette életét. Ez vezetett sokak hiedelméhez, miszerint a két esemény között valamilyen kapcsolat lehet.

A Molyemberen túl számos egyéb paranormális mese szól Point Pleasant-ról, melyek közé az ufó-észlelések és az úgynevezett „Men In Black”-ről szóló beszámolók is tartoznak. A „fekete ruhás emberek” olyan teremtmények után nyomoznak, amelyek már pusztán a beszédmódjuk, a megjelenésük és modoruk sajátosságával a frászt hozzák másokra. Ezek az „emberek” állítólag azért tűnnek fel, hogy információkat gyűjtsenek a paranormális eseményekről (vagy inkább olyan emberek, akiknek van ilyen irányú információjuk).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok