Rémületes mendemondák

Te is hallottál a nagymamádtól, esetleg a dédmamádtól érdekes, félelmetes történeteket? Mítoszok, furcsa hiedelmek következnek. 
  Pinky Pinky
A Pinky Pinky történet városi legendaként indult. A történet valószínűleg 1994-ben indult Dél-Afrikában. A borzongás lényege az volt, hogy az általános iskolákban egy szörny várja a lányokat az iskolai WC-ben. A lányok figyelmeztették barátaikat, hogy ne viseljenek rózsaszínt az iskolában, mert el feldühíti a teremtményt, amely megtámadja és megerőszakolja őket. A történet hisztériát okozott, rengeteg helyen látni is vélték a szörnyeteget. Mostanság már senki sem hiszi el a mendemondát.
  Holttestek nyitott szemmel
Híres mendemonda, hogyha egy ember meghal és nyitva marad a szeme, akkor keres valakit, akit magával vihet a végső állomására. Általában úgy gondolták, hogy családon belül keresi a társát. A britek ennek megelőzésére két pennyt helyeztek a halott szemére. A görög mitológiában a halott szájába raktak pénzt, hogy kifizessék a hajóst, aki elvitte a holtat a túlvilágra. A nyitott szem más mondakörben azt jelezte, hogy a személy nem nyugodott meg halálában.
  Halott kezek
Máskor, hogyha temetésre mész, akkor figyelj az egészségedre! A néphit azt állítja, hogy a halott emberek keze gyógyító erővel bír. Kezével állítólag azt a betegséget képes gyógyítani, amelyben ő maga meghalt. A beteg embernek le kell feküdnie, miután megérintette a halott ember. Állítólag az ágynemű, amelyben eltávozott a személy, az is tartalmaz gyógyító erőket.
  Rágózás éjfél után
Rengeteg kultúrában gondolják azt, hogyha egy kisbaba folyamatosan sír, az valakinek a halálát jelzi előre. Azonban az egyik legfurcsább mendemonda Törökországból származik. Állítólag, hogyha rágózol éjfél után, akkor az átváltozik rothadt hússá a szádban.



Megláthatod jövendőbeli férjed
Október 31. éjszakáján éjfélig kell várnod, majd beállnod a tükör elé a sötétben, a hátad mögött csak egy gyertyafény lehet. Amíg saját arcodat nézed, harapj egyet az almából, miközben lassan fésülöd a hajadat. Koncentrálj erősen, mert hamarosan arcod átváltozik a jövendőbeli férjedévé.
Egy másik verzió szerint meg kell hámozni egy almát úgy, hogy ne szakadjon el a héja. Ezt a héjat kell átdobni a bal vállad fölött. A héj meg fogja mutatni jövendőbelid kezdőbetűit.
  A halál csengője
Hogyha kopogást hallatszik az első ajtón, de senki sem áll előtte, akkor hagyd nyitva az ajtót pár percre, hogy bejöhessen a jó lélek. Hogyha több kopogást hallasz, akkor ne nyisd ki újra, akkor se, ha éjjel folytatódik, hiszen ezzel beengeded az ördögöt otthonodba. Hogyha először három kopogást hallatszik, akkor egyáltalán ne nyiss ajtót. A mendemondák a csengő feltalálásával is folytatódtak. Állítólag, hogyha a csengő folyamatosan cseng, akkor valami borzalmas fog történni.
  Az elalvás kockázata
Az alvás igencsak veszélyes tevékenység, hiszen sérülékenyek vagyunk ebben az állapotban. Sokan úgy gondolták, hogy a hálóban nem szabad növényeket tartani, mert elszívják az oxigént a szobából. Régen azt is gondolták, hogy mély álomban a lélek elvándorol, ezért, hogyha hirtelen felébreszted magad, akkor könnyedén meghalhatsz. A holdfényben aludni pedig őrületet és vakságot okoz. Tükörrel szemben aludni szintén borzalmas ötlet, hiszen a negatív energiák megtapadnak a tükörben és visszajönnek hozzád az éjjel.
  Újszülött babák
Régebben nagyon magas volt a csecsemőhalálozások aránya, ezért rengeteg babona kapcsolódik a babákhoz. Oroszországban az a mendemonda járta, hogy negyven napig nem szabad a babát megmutatni idegeneknek, így ki sem szabad vinni a házból. A keresztény tradíciók nagyon vigyáztak a babákra a keresztelésig, hiszen addig a babák nem mehettek a mennyországba. A Dominikai köztársaságban úgy gondolták, hogyha az üres bölcsőt ringatják, akkor a gyermek később megőrül.
  Éjjeli sugdolózás
Éjjeli beszélgetés rengeteg legendának ad otthont. Állítólag az éjjeli sugdosás szellemeket és kígyókat vonz. Japánban úgy gondolták, hogy a gyermekrablókat lehet ezzel bevonzani a házba. Törökországban úgy gondolták, hogy egyenesen az ördögöt hívod be a házadba a sugdosással.
forrás: ListVerse

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok