Városi legendák Japán

A városi legendák a népmesékhez hasonlítanak ,de a történetek legtöbbjének van valóságalapja,de több mint a fele kitaláció csupán.Japánban Toshi Densetsunak hívják a városi legendákat.

Aka Manto(vörös köpeny): -nem Piroska és nem is Superman, Aka Manto az illemhelyeken szokott felbukkanni természetesen az utolsó fülkében,ülsz és nyugodtan végzed a dolgodat és egyszer csak megkérdezi vörös vagy kék papírt kérsz(más változatokban köpeny szerepel).
Ha a válasz vörös annak csúnya véres halál a jutalma(a köpenyes változatban letépi a hátadról a bőrt ,hogy úgy nézzen ki mint egy vörös köpeny).
Ha kék választ kap egyszerűen csak megfojt(a másik változat szerint kivéreztetést említenek).Állítólag úgy lehet megúszni ha visszautasítod az ajánlatot.

Hanako-San:szintén a WC-k mumusa aki egyszer csintalan néha rossz- és néha jóindulatú.A kislány szelleméről két eredettörténetet találni.
Az egyikben Hanakot mindig csúfolták és piszkálták az osztálytársai míg öngyilkos nem lett a lányvécében és azóta is ott kísért.
A másik a háború alatti időkből maradt fenn a kislány bújócskát játszott és elbújt a lányvécében.Egy hirtelen jött légitámadás alkalmával a kislány nem hallotta meg a szirénákat.....

Teke Teke és Kashima Reiko :mindketten állítólag úgy haltak meg,hogy a vonat alá kerültek.Teke Teke fiatal diáklány volt aki a sínekre esett mások szerint ugrott és a vonat kettévágta a testét .A felsőteste kísért éjszakánként ahogyan keresi az alsótestét.A másik lány története nagyon hasonlít az előzőre de őt állítólag egy csapat férfi támadta meg és hiába kiabált segítségért .Utolsó erőfeszítésével eljutott a sínekig ahol a vonat levágta a lábait és szelleme azóta is azt keresi......

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok