A Betty és Barney Hill eset


Ez az egyik leghíresebb eltérítéses történet és az egyik legtöbbet emlegetett is az Ufó történelemben.
1961. szeptember 19-ének éjszakája
Barney  és Betty Hill rövid kanadai tartózkodásról érkezett. A White Mountainsen (Fehér-hegységen) át a New Hampshire-ben levő Portsmouth felé haladtak, és Lancaster elé érkeztek. Hill asszony egyszer csak egy fényes égitestet pillantott meg nagyon magasan az égen, amint feléjük tartva ereszkedett lefelé. Az égitest hamarosan annak látszott, ami valójában volt: hatalmas, ismeretlen űrhajónak. Miután Hill-ék a Cannon-hegyeken áthaladtak, autójuk Indian Headben megállásra kényszerült, és látták, amint a szerkezet tőlük mintegy hatvanméternyire földet ért. Mintha mágnes vonzotta volna Hill-éket a szerkezet felé...
Majd  emlékezetükben jókora rés támadt. Egyszer csak ismét az úton találták magukat, látszólag minden átmenet nélkül, csendesen gördültek tovább, kábultan, mint az alvajárók. És ekkor egy jelzőtáblát pillantottak meg, ezzel a felírással: "Concord 17 mérföld." Tehát ötven kilométert robogtak teljesen öntudatlan állapotban! Hamar észrevették, hogy karórájuk megállt, mégpedig véglegesen. Hill-ék hajnalban értek haza otthonukba. Itt ingaórájukról megállapították, hogy két órát veszítettek, ez a két éra teljesen kiesett... Ezenkívül mindkettőjüknek kellemetlen volt a közérzete, furcsán "nyúlósan" érezték magukat... Később kocsijukon néhány olyan foltot észleltek, amelyek erős mágnesezéstő1 származtak.
 
Ezután az események teljesen véletlen tornyosulásából kiderült, valójában mi történt "az alatt a két óra alatt, ami emlékezetükből kiesett..." Barney Hill gyomorfekélyben szenvedett, és magas volt a vérnyomása, ezért a bostoni Benjamin Simon doktorral kezeltette magát, akit világszerte ismertek hipnotikus és pszichoterápiás gyógymódjáról és e tárgykörrel foglalkozó tudományos munkáiról. Barney Hill esetében is ehhez a kezeléshez folyamodott. Hipnotikus állapotban kérdezte ki mind Barney, mind Betty Hillt, és ezek elmesélték mindazt, ami öntudatlanságuk ellenére a tudatuk alatt beléjük vésődött: egy Földön kívülről érkezett űrhajó belsejében teljes orvosi vizsgálaton estek át, amelynek célja annak megállapítása volt, hogy: "a fizikai fejlődés mely fokáig jutottak el a földlakók, több mint ezer évvel az őket ért természeti kataklizma után"! Egyszer sem keveredtek ellentmondásba, és az elképzelhető legegyszerűbben számoltak be a tényekről, anélkül hogy valami részletet kihagytak volna. Még "elrablóik" arcképét is megadták: nagyon apró termet, rendellenesen nagyméretű koponya, lefelé hegyesedő fej, tágra nyílt és oldalt elhelyezkedő, ferde vágású szemek, vonalnyira keskenyedett száj, alig észrevehető orr.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok