A négylábú nő legendája


Világunk különös és elképesztő titkai közé tartoznak az emberi mutánsok. Bármennyire is hihetetlen, a természet sokszor hajmeresztő dolgok megalkotására képes, ám a legmegdöbbentőbb mégis az amikor kiderül, hogy ezek a furcsa emberek ugyanolyan egyszerű hétköznapi életet él hétnek, mint
bármelyikünk.

A 19. században, a négylábú nőként elhíresült amerikai Josephene Myrtle Corbin 1868-ban született a Tennessee állambeli Lincolnban. Már a születése után is csodájára jártak mivel deréktól lefelé két teste, illetve négy lába volt.

A test alsó felének duplázása közvetlenül a derék felett kezdődött, a gerincoszlop harmadik ágyéktáji csigolyájánál amely kettéosztotta Corbin testének alsó részét. E pont alatt minden szervéből kettő volt. Két egymás melletti medencecsontjából összesen négy láb nőtt, ám ez nem befolyásolta a különös nőt a járásban, mivel a két kisebb elcsökevényesedett lába belül, míg a két nagyobb-emberi szempontból nézve, normális - lába kívül volt. Bár a nő a belső lábait is képes volt mozgatni, azok a járásra nem voltak alkalmasak.
Ami Josephene Corbin esetében a legdöbbenetesebb, az nem csak az, hogy a plusz két rendellenes végtagja ellenére egészséges és normális életet tudott élni, hanem az, hogy testének nemi jellege és deréktól lefelé a belső szervek is megkettőződtek. Bár a vizelés és a székelés különböző időben történt a test alsó felének bal és jobb oldalán, ugyanakkor a menstruációs ciklus mindkét oldalon egyszerre jelentkezett.

A nő 19 éves korában feleségül ment Dr. Clinton Bicknell-hez és bármennyire is meglepő egy évvel később terhes lett tőle. De mivel a test „bal oldalán" lévő terhességet az orvosok rendkívül kockázatosnak, a terhesség kihordását lehetetlennek tartották, négy hónappal később abortuszt hajtottak végre. De mindez nem keserítette el a nőt. Úgy vélte, ha bal oldalon nem lehet terhes, akkor még mindig megpróbálkozhat a szüléssel a jobboldalon...

Úgy tűnik, neki volt igaza. Az elkövetkezendő években ugyanis négy lánya és egy fia született, (három jobb oldalon, kettő pedig mégis a bal oldalon.) Az orvosok aggodalma alaptalannak bizonyult, mert gyermekei egészségesen jöttek világra. Myrtle 59 éves korában, 1927-ben halt meg.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok