Fökdönkívüli szörnyek-egyszemű óriások és törpék

Több ezer olyan esetről tudunk, amikor ugyanazon a területen, ugyanabban az időben egyszerre észleltek UFO-kat és ősemberhez hasonlító, visszataszító lényeket. Amikor megpróbálják elfogni vagy lelőni ezeket a különös teremtményeket, rendszerint egy fényvillanással eltűnnek a szemtanúk elől.
Több ezer beszámoló szól arról, hogy UFO-k szálltak le valahol, és utasokat vettek fel vagy tettek ki. Méghozzá nem is akármilyen utasokat! Hátborzongató fénnyel izzó teremtményeket egyetlen  szemmel pontosan a homlokuk közepén,kedves, lobogó szőke hajú lényeket és pöttöm emberkéket. Leírásaik időnként olyannyira nevetségesek, hogy ritkán kapnak nyilvánosságot, s csak egy maroknyi türelmes kutató tesz erőfeszítéseket arra, hogy összegyűjtse ezeket az elszórt beszámolókat. Pedig akad belőlük bőven... Az egyik legszélesebb körben publikált  esetre több mint fél évszázaddal ezelőtt, 1954. július 7-én a kanadai Garsonban került sor. Egy fiatal bányász, Ennio La Sarza vehemensen ragaszkodott ahhoz az állításához, miszerint látott egy repülő csészealjat, és háromtagú személyzetét  mindegyik négy és fél méter magas volt, nyúlványszerű fülekkel és három-három pár karral. A Kanadai Királyi  Légierő (Royal Canadian Air Force,RCAF) azonnal vizsgálatot kezdett az  ügyben, ám az anyagokat - nem meglepő titkosították. La Sarza nyilatkozataiból  viszont tudjuk, hogy egy óriási korongot látott leereszkedni az égből az Ontario-tó  közelében fekvő nikkelbánya központjától  északra. A 25 éves bányász - mint  mondta - döbbenten kérdezte meg a kiszálló lényeket, kik ők és honnan jöttek, azok viszont mereven bámulva addig , míg el nem veszítette az  eszmélet. Amikor pedig magához tért, a  rejtélyes teremtmények járművükkel   együtt eltűntek.  Az 1954-es év világméretű UFO-lázat hozott, ami Franciaország, Olaszország  és Dél-Amerika egyes vidékein volta legerősebb. Dr. Jacques Vallée, az ötvenes évek egyik legismertebb kutatója kétszáz beszámolót gyűjtött össze ,majd módszeresen tanulmányozta őket.A szemtanúk nyolc  alkalommal állították azt ,hogy a repülő járművekből kiszálló lények kis emberkék vagy óriások voltak, részben vagy teljesen szőrrel borítva. A jelenlévők sok esetben elmondták, hogy megbénultak vagy időszakosan elveszítették
eszméletüket a lények jelenlétében.

1954. november 28-án például egy teherautó-sofőr,Gustave Gonzales keltett hatalmas rémületet Caracasban, amikor véresen, szakadt ruhában támolygott be a rendőrőrsre. Mint elmesélte, társával együtt a külvárosban hajtottak, amikor hajnali két óra körül kénytelenek voltak megállni, mert az utat eltorlaszolta egy
csillogó, három méter átmérőjű tárgy.Megálltak, majd kiszálltak, és az UFO-tól pár méterre egy szőrös lényt pillantottak meg. Gonzales megragadta a mintegy húszkilós idegent, ám az villámgyorsan kiszabadult a szorításából, váratlanul meglökte és rávetette magát. A sofőrnek sikerült fél térdre emelkednie és előhúznia kését, amit megpróbált a lény vállába döfni. A kés hegye azonban kisiklott,mintha fémbe ütközött volna. Ekkor egy másik teremtmény ugrott ki a járműből, és egy azonosíthatatlan fegyverrel lebénította Gonzalest, aki magatehetetlenül nézte végig, ahogy az ismeretlenek egy fényvillanással eltűnnek a szeme elöl.
A rendőrség nem felejthette el a történetet, mert hamarosan egy megbízható, teljesen független forrás is megerősítette. Két nappal azután, hogy a férfiak a különös lényekkel találkoztak, az őket megvizsgáló orvosok egyike jelent meg a rendőrségen. Bár kezdetben tétovázott,hogy beszéljen-e, mert nem akart belekeveredni egy ilyen különös ügybe, végül bevallotta, hogy az egész jelenetnek szemtanúja volt, amikor egy sürgős eset után hazafelé tartott. Minden úgy volt,ahogy Gonzales elmondta: UFO, szőrös,törpe és az a bizonyos fényvillanás.


Az ufológusok figyelmét természetesen az 1965-ös dél-amerikai landolásokról szóló beszámolók sem kerülték el, már csak azért sem, mert az esetek közül ötben a lényeknek csupán egy látható szemük volt. Kettejük két méter fölötti magassággal bírt, a másik három -mindegyiket Peruból, kevesebb, mint harminc napon belül jelentették 1965 nyarán - feltehetően egy méternél alacsonyabb volt. Ugyanezen év februárjának elején öt ragyogó, átlátszó tárgy szállt le az északkelet-argentínai Tonent falu közelében, és öt, 200-210 centis szőrös lény, egyetlen szemmel homlokuk közepén, megtámadta a falubelieket. Behatoltak egy tanyaházba, és megpróbáltak elragadni egy férfit. Ő és barátai azonban visszavágtak, meghátrálásra késztetve a támadókat, miután észrevették, hogy azok feltűnően törékenyek és gyengék! Néhány nap múlva még egyszer visszatértek, ám a karabélyokkal és puskákkal felfegyverkezett falubélieknek köszönhetően ismét üres kézzel távoztak - ezúttal örökre. Egy másik egyszemű óriás, ezúttal egy élénkvörös arcú, orr és fül nélküli szörny 1963. augusztus 28-án a brazíliai Família Sag-rada külvárosában szállt le, s megközelített három fiút. Az egyikük felragadott egy téglát, és el akarta dobni, ám a lény egy narancsszínű fénynyalábot lőtt ki rá a mellén lévő, négyzet alakú lámpából, és megbénította a fiú karját. Szerencsére a fiúk sértetlenül kerültek ki a kalandból, de a mai napig képtelenek magyarázatot találni a történtekre.

1973. október 25-én este kilenc óra tájban a nyugat-pennsylvaniai Greensburg közelében egy Stephen Pulaski nevű farmer és legalább 15 másik szemtanú egy, a mezők felett lebegő, fényes, piros gömböt látott. Pulaski egy puskát is magával vitt, amikor két tízéves fiával a helyszínre indult megvizsgálni a történteket. Amint megközelítették a helyet, autójuk fényszórója elhomályosult, és azt látták, hogy a tárgy a mező felé vette az útirányát. Ezután gyalog folytatták útjukat a dombtető felé, és látták a tárgyat, amint a mezön állt, majd pedig közvetlenül fölötte lebegett, és fényes fehér fénnyel világított. A farmer szerint a dolog mintegy 300 méter átmérőjű volt, formája kupoláéhoz hasonlított, és egy fűnyíró gépre emlékeztető hangot hallatott. Az egyik megdöbbent fiú ekkor a közeli kerítés mellől hallatszódó mozgásra lett figyelmes, amire Pulaski kilőtt egy fényjelzős lövedéket a feje fölé. Ekkor két élőlényt láttak, akik még a két méter magas kerítés fölött is kimagasodtak. A lényeknek szinte a földet súroló, hosszú karjuk volt, és testüket sötétszürkés szőr borította. Szemük zöldessárga volt, és magukból égő gumihoz hasonlító, erős szagot árasztottak. Pulaski háromszor rálőtt a nagyobb élőlényre, ám abban a pillanatban a fénylő jármű eltűnt, fehér területet hagyva maga után a mezőn. A félelmetes találkozás érdekessége, hogy a helyi rendőrségre és a pennsylvaniai UFO-kutatókhoz még napokkal később is érkeztek bejelentések a környékről, rejtélyes fényjelenségekről és a fentiekhez hasonló titokzatos teremtmények felbukkanásáról: csak 1973-ban 79 hasonló esetet regisztráltak. Az élőlények nem egyszer far-kasszerűek voltak, misztikusan megjelentek és eltűntek, kevés nyomot hagyva maguk után.

A legismertebb - világszerte rettegett -„szőrös földönkívüli” minden bizonnyal a chupacabra, amely néhány évvel ezelőtt bukkant fel Puerto Ricóban. Ezt a lényt teszik felelőssé azokért az esetekért, amikor különböző háziállatok, juh-nyájak és tehéncsordák egyedei eltávoztak az élők sorából, mégpedig úgy, hogy minden csepp vért kiszívtak belőlük. A chupacabra olyan, mint az ufoiógiában közismert rendellenes biológiai lények, a kis szürkék, de a szeme vörös, fülei hegyesek, a testét fekete szőr borítja, emellett képes a szín változtatásra is, akárcsak a kaméleon. Két karján háromujjú kezek láthatók, erős lábán szintén három ujj meredezik. Éjjel is, nappal is fel szokott bukkanni, s ha észreveszik, hihetetlen sebességgel, nagy ugrásokkal elrohan, sőt szinte repül a föld fölött. Mivel Kaliforniában is történtek hasonló esetek, az amerikai kormány érdeklődni kezdett a furcsa lények iránt. A hírek szerint 2001 novemberben a Puerto Ricó-i El Yunque Nemzeti Parkban sikerült elcsípni egyet, míg San Lorenzo mellett az amerikaiak fogtak el egy chupacabrát. Természetesen a hatóságok továbbra is titkolóznak, mindent megtéve azért, hogy ne szivárogjon ki semmilyen információ, az állatokból történő vérkiszívás ugyanis többnyire UFO-k megjelenésével kapcsolható össze.

Vajon honnan érkezhettek, kik lehetnek ezek a furcsa, félelmetes teremtmények? A legegyszerűbb magyarázat szerint a túlzó képzelet szüleményei. Ez azonban még nem ad/nem adhat választ arra, hogy miért történnek a fentiekhez hasonló bizarr eseménysorok egy földrajzilag nagy területen adott időtartamon belül. Aligha hihető - pedig a beszámolók száma és sokszínűsége erre enged következtetni -, hogy a Földet több száz különböző idegen faj látogatja nap mint nap. De minden jel arra mutat: létezik egy olyan földönkívüli civilizáció, amelynek egyedei a rémálmainkban és a horrorfilmekben fel-felbukkanó, több méter magas, szőrös szörnyekre emlékeztetnek leginkább, s ugyanúgy ismerik és használják a csillagközi járműveket, mint kis szürke vagy magas szőke barátaik.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok