Maisy egy csepp vér nélkül született!

A sztori szokványosán indul.

A dél-írországi Tramore nevű városkában egy ifjú hotelrecepciós, bizonyos Emma Vignes bejelenti Mook Rabiah Zauqnak az örömhírt: apa lesz.Hosszú ideig semmi sem jelzi, hogy története másképp alakul, mint sok ezer más nőé.

Valami nincs rendben

A terhesség nyugalomban telik, a szokásos nehézségek nem annyira komolyak, hogy nyugtalankodni kellene. 2009 novemberében viszont Emma úgy érzi, hogy valami nem stimmel. „ Valami baj van - közli a férfival. - Furán érzem magam, mintha a baba egyáltalán nem mozogna. " Másnap kontrollra megy a kórházba. Alig tekinti meg az orvos, már viszi is sürgős császármetszésre. Minden olyan gyorsan történik, hogy Emma senkit sem tud értesíteni. .Szörnyű volt, még nem álltam készen a szülésre, és mindenki komor arccal rohangált körülöttem" - idézi fel.

 
Az orvosok megdöbbennek

A kislány a vártnál hat héttel korábban érkezik a világra. Ezt nem szokatlan, az orvosok játszva megoldják az ilyesmit. Amit azonban ezután látnak, arra nem lehet felkészülni.A kis Maisy annak ellenére életben van, hogy egy csepp vér sincs a szervezetében! Ereiben kevéske áttetsző plazmaanyag kering. .Ez hihetetlen, tegnap még lehetetlennek tartottam volna ” - állítja a szülész. A kislányt az intenzív osztályra szállítják, és a köldök-zsinóron át azonnal vérátömlesztést végeznek el rajta, majd a következő két napban még kettőt. Szinte elképzelhetetlen, de sikerül megmenteniük az újszülöttet. .Amikor először láttam Maisyt, sápadt volt, körülötte egy csomó cső, de a vártnál sokkal jobban volt. ” Szenteste már mehetnek is haza mindketten.

 
Valóságos csoda

„ Tudunk olyan esetekről, amikor az újszülöttek csekély vérmennyiséggel születtek, de Maisy hemoglobinszintje nullával volt egyenlő" - mondja dr. Eddie O’Donnell. Az orvosok és a szülők együtt aggódnak, sérült e a kislány agya az anyaméhben a hiányos oxigénellátás miatt. Idegesen várják a kisebb-nagyobb elváltozásokat vagy rendellenességeket. De Maisy normálisan és egészségesen fejlődik. .Fontos jelzés volt, hogy elkezd-e beszélni a 18. hónap betöltése előtt" - mondja Emma. Amikor Maisy 15 hónaposan először mondja ki, .apa", mindenki megkönnyebbül. Maisy ma már iskolás, és tanítói szerint okos és ügyes.

Hová tűnt a vér?
De mi történt a baba vérével? A vizsgálatok kiderítették, hogy a terhesség alatt az anya szervezete szívta fel, de hogy miért, az orvosok sem tudják. „Tudomásom szerint, sehol a világon nem jegyeztek fel ilyen esetet" - mondja O'Donnell. Maisy ezzel a szaksajtó és orvosi előadások témájává válik, amikor pedig Emma 2013-ban újra állapotos lesz, az orvosok árgus szemekkel kísérik végig terhességét. Fia, Ellis teljesen egészségesen és normál időben jön világra. Maisy esetében végül azt az elméletet fogadják el, hogy sérült az anyaméh membránja, emiatt vérkeringése összekapcsolódott az anyjáéval. „Az orvosok szerint ilyenkor valamilyen trauma lehet a kiváltó ok, pl. egy baleset vagy az anya elesése. Csakhogy velünk semmi hasonló nem történt" - vonja meg a vállát Emma. Senki sem biztos benne, mi történt valójában, így az ok talán mindörökre rejtély marad.  Az orvosok szerint, ez az egyetlen eddig feljegyzett eset

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok