Szovjet Ufó titkok

Habár a Szovjetunió már egy ideje nem létezik, még mindig szép számmal vannak olyan akták, amelyekbe még mindig nem lehet belepillantani. Nemrégiben került nyilvánosságra egy olyan iratköteg, amely a szovjet UFO-kutatás eddig ismeretlen vagy kevéssé közismert eseteit tartalmazta.

A szovjet hadsereg irattárából származó dokumentumok is alátámasztják azt a korábbi feltételezést, hogy a Vörös Hadsereg gyakran került összetűzésbe az idegen repülő objektumokkal, és hogy az akkori vezetést is élénken foglalkoztatta ez a katonailag meglehetősen kényes jelenség.

Az incidensek listáján egy 1947-es eset az első, amikor a légelhárító lövegek tüzet nyitottak egy azonosítatlan repülő objektumra a Kaukázus-hegység déli részén. A szivar alakú objektum a török határ felõl közeledett, és habár többször is eltalálták a meglehetősen alacsonyan repülő tárgyat, nem sikerült megsemmisíteniük. Végül az UFO felgyorsított 2000 km/órás sebességre, és elhúzott. Az eset rejtélyességét tovább növelte, hogy a határvédelmi szervek és a tengerészeti megfigyelő radarok nem észlelték az ország belseje felé tartó behatolót.
Szinte hajszálpontosan ugyanez az esemény zajlott le 1984-ben Astrakhan városa közelében is, de ezúttal a légvédelmi radarok észlelték a Kaszpi-tenger partvonala fölött repülő gömb alakú UFO-t. Mivel az ismeretlen szerkezet nem válaszolt a rádióhívásokra, két elfogó vadászrepülőgép szállt fel, és tűzparancsot is kaptak. Habár sikerült megközelíteni és megcélozni, az UFO 100 méteres magasságba süllyedt, ahol a vadászgépek már nem tudtak lőni rá. Ebben a magasságban és egyenletes sebességgel repült tovább számos katonai támaszpont fölött, amelyekről többször is lefényképezték. Végül, miután az objektum átrepült Kazahsztán fölött, a szibériai Krasznojarksz légi-támaszpontjáról egy harci helikoptert küldtek ellene, de az sem tudta leszállásra kényszeríteni vagy megsemmisíteni az idegen űrhajót.

Sokáig folytathatnák az ilyen esetek ismertetését, amikor az ágyúk és a vadászgépek hiába támadtak UFO-kat. Érdekesebb talán az az eset, amely 1985-ben történt a türkmenisztáni Krasznovodszkban. A radarok egy hatalmas méretű, majd egy kilométer átmérőjű objektumot jeleztek a levegőben. A megdöbbentő méretű tárgy mozdulatlan volt, de később kisebb repülő szerkezetek jöttek elő belőle. Ezek egyike leszállt a város előtti tengeröbölben, mire a parti őrség egy hajója nyomban odaindult. Amint sikerült 100 méternyire megközelíteniük a víz felszínén nyugvó tárgyat, az mindig arrébb repült. Miután néhányszor megtette ezt, visszatért az anyaűrhajóhoz.
A hatvanas évek végén a szovjet vezetés létrehozott egy titkos UFO-laboratóriumot, ahol többek között az antigravitációval is foglalkoztak. Ez a bázis Kapusztyin Jar mellett volt, nem messze Volvográdtól. 1971-ben e fölött a támaszpont fölött is átrepült egy felderítő UFO. A lassan és zajtalanul szálló, 25 méter hosszú, szivar formájú objektum 800 méteres magasságban repült, és felszínén sem szárnyak, sem stabilizátorok, sem hajtómű nem látszottak.
1978-ban alakult meg a szovjet hadsereg egyik speciális egysége, az "űr-kommandó", akik a világűrből érkező fenyegetés ellen voltak hivatva harcolni. Hogy pontosan mit is értettek ezen, azt csak találgathatjuk, de talán nem merészség a berepülő UFO-kra gondolni.

1987 augusztusában öt katona, talán éppen ennek az ûr-kommandónak a tagjai, bevetésre indultak Leningrád mellé. Egy ismeretlen eredetű, korábban lezuhant tárgyat kellett megkeresniük és őrizniük, amíg el nem szállítják. A finn határ melletti Viborg közelében megtalált UFO 14 méter hosszú, 4 méter széles és 2,5 méter magas volt. Felületén nem látszott sem ajtó, sem más nyílászáró, és a felnyitására tett minden kísérlet teljesen hiábavalónak bizonyult. Természetesen megpróbálták erõszakkal felnyitni, de ez sem sikerült, mindössze apró mintákat tudtak venni a felületéről. Szeptember végén az UFO nyomtalanul eltűnt a hangárból, semmi nyom nem maradt utána…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok