A fogadó kísértete

Tracy (egy kaliforniai kisváros) Banta Inn nevű fogadójában több mint 70 éve történnek paranormális jelenségek. Az 1879-ben épített szórakozóhely falai közt ugyanis számos kísértet okozott felfordulást.

A paranormális eseményeiről elhíresült hajdani szálloda 1937-ben egy a város nagy részét elpusztító tűzvész áldozata lett, s bár az áldozatok számáról nincsenek pontos feljegyzések, állítólag csak egy nő és csecsemőkorú gyermeke veszett oda, akiknek szelleme megjelent az egy évvel később újjá épített szállodában. Pontosabban a szálloda körül. Több szemtanú is látta a vékony ködbe burkolózó női alakot, amint körberepüli, pontosabban lebegi a fogadót, miközben gyermeksírásra emlékeztető hangokat lehet hallani. A jelenséget pontosan tíz évig évente több alkalommal is megtapasztalták, mígnem 1947-ben, a tűzvész tizedik évfordulóját követően a kísértet többé nem tűnt fel.

A következő szellemre azonban nem kellett sokáig várni. 1954-ben, amikor a szálloda színvonalas autós fogadóként kezdett ismertté válni, többen is megtapasztalták, amint keresztüllebegett az éttermen egy sötét, árnyékszerű jelenés, majd eltűnt az egyik sarokban. 1957-ben a helyi seriff és egy ismert kaliforniai újságíró is a szemtanúk között volt, így hamar híre kelt a fogadó kísértetének, akiről úgy tartották, hogy egy 1952-es autóbaleset áldozata lehet. Hamarosan az ő szelleme is tovább állt a fogadóból, hogy a hatvanas évek végén egy új, kártékony szellemnek adja át helyét, aki a mai napig kísért az épületben.
A jelenlegi tulajdonos, Joan Bordland szerint rendszeresen mozognak különböző tárgyak. Csak úgy maguktól meggyúlnak a gyertyák, mintha egy láthatatlan alak gyújtaná meg őket. Ajtók csapódtak be és nyíltak ki. A fogadóba betérő vendégek gyakran szemtanúi annak, amint egy szellemalak elmegy a csapos pult mellett és megcsörrenti az asztalon lévő csengőt. Az egyik felszolgálólány szerint is szinte minden nap történik valami. Konyhaedények, söröskorsók repkednek, székek tolódnak hátra, de nem ül bennük senki. Poharak esnek le a pultról vagy az asztalokról, de a szellem nem tesz kárt senkiben, inkább csak kártékony. Néha ilyenkor bezáródnak az ajtók, és senki sem tud menni sehová.

Joan szerint a kísértet egyértelműen a fogadó korábbi tulajdonosának, Tony Gukan csaposnak a szelleme, aki 1968-ban szívrohamban halt meg. A férfira utal az is, hogy a pénztárban rendszeresen úgy találják a bevételt, hogy el vannak különítve az aprópénzek és gondosan oszlopba vannak rendezve, amelyek mindegyikében 11 db pénzérme található. Ez Tony Gukan heppje volt, és ezt a szokását még szellemalakban is megtartotta.


Vannak olyan vendégek, akik nem ismerték a férfit, de amint megpillantották a szellemet, a falon elhelyezett számos kép közül egyértelműen Tony fényképére mutattak, hogy ő az, akit az imént láttak a bárpult előtt elhaladni. A kísértet természetesen a paradetektívek figyelmét is felkeltette. A Sightings (Észlelések) című műsor szakértői Loyd Auerbach vezetésével a helyszínen jártak és megerősítették a „kártékony” kísértet létezését. Videón rögzítették, amint az elektromágneses tér változásával egy időben az asztalokra helyezett műanyag tányéralátétek egyike felemelkedik, majd visszaereszkedik az asztalra. Loyd Auerbach szerint Tonynak még humorérzéke is van, mert a frászt hozta rájuk, amint a felvétel alatt hirtelen bekapcsolódott az egyik zenegép, amely egyébként nem volt bedugva.

A számos itt készült paranormális tévéműsornak - na és a nagyszerű házias ételeknek - köszönhetően Banta Inn ma is közkedvelt, hangzatos ajánlatokkal és programokkal csábítja vendégeit: „Kiváló ételek, remek sörök, nagyszerű koktélok. Minden pénteken élő zene, csütörtökön karaoke, de ha Tonyval szeretne találkozni, akkor bármikor jöhet... csak legyen mindig résen, nehogy bezárja önt is a kártékony csapos szelleme.”

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok