Érdekes városi legendák I.

Tetemes mennyiségű rum A munkások egy hatalmas, ódon házat tataroztak. A ház előző tulajdonosa egy nagyon öreg, nagyon gazdag hölgy volt, aki élete legnagyobb részét a Nyugat-Indiákon töltötte. Az új tulajok mindent másképp akartak, mint ahogy volt, így a munka egész nyáron át tartott. Viszont jelentős könnyebbséget jelentett, hogy a melósok még a legelején találtak a pincében egy vénségesen vén hordót, tele rummal. Tudták, hogy a háznak micsoda tengerészkapcsolatai voltak, bizalommal megfúrták hát a hordót, és rájártak egész nyáron át. Munka közben, munka után, a nagy hőségben bizony jól jött a rum, amiről feltételezték, hogy csak valami ritka finom jamaikai áru lehet. A nyár végén már az utolsó simításokat végezték a házon, és a rumoshordón is. Legvégül a pincét kellett rendbe hozniuk. Ott aztán úgy döntöttek, feltörik a hordót, amely oly sok gyönyörűséget okozott nekik munkájuk során. Neki is estek kalapáccsal, vésővel, és igencsak meglepődtek, amikor az öregasszony férjének tökéletes állapotban megmaradt hullájára bukkantak. Amikor haza kellett szállítani az öregurat Jamaikából, a rum volt az egyetlen elérhető tartósítószer, amely lehetővé tette, hogy a tetem épségben Nagy-Britanniába érkezzen.

Egy másik, ha lehet még durvább változat szerint: 
Mint ismeretes, a kikötői rakodómunkások szívesen kiszolgálják magukat, bármilyen rakományról legyen is szó. Egy szép napon hatalmas konténer érkezett a liverpooli dokkba. A főnök figyelmeztette a beosztottjait, hogy ezt most kivételesen hagyják békén. Ez esetben szemet huny egyéb potyázásaik felett. A kísértés azonban túl nagynak bizonyult, kiváltképp, mikor kiderült, a tartályban folyadék van. A melósok kerítettek egy csapot, egyikőjük vállalkozott a kóstolásra, és valóban, ahogy számítottak rá, alkohol volt benne. Hamarosan valamennyien csacsimód berúgtak. Mikor visszajött a főnökük, megcsóválta a fejét. Felszólította a részeg rakodókat, nyissák ki a tartály tetejét, és nézzék csak meg, mi van benne. Hát egy halom kar és láb úszkált a maradék alkoholban. Orvosi célokra szánt szállítmány volt, és így tartósították a leszelt végtagokat.
 
 Mesterfogás

A sarkon lakó pasas bevásárolni indult a feleségével szombat reggel. Beültek az autóba, a férj elfordította a kulcsot, de a motor meg se nyekkent. A fickó felnyitotta a motorháztetőt, bekukucskált és látta, hogy szivárog az olaj. Nekiállt megjavítani az autót, a neje meg elment bevásárolni.

Néhány órával később a feleség szatyrokkal megrakodva baktatott felfelé a kocsifelhajtón. Észrevette, hogy a férje lába kikandikál az autó alól. Játékos kedvében volt, végigsimította hát hitestársa combját, és kicsit feljebb szerelmetesen meggyömöszkölte. Aztán elindult befelé, hogy elpakolja a zöldségeket.

Csakhogy amikor belépett a házba, ott találta a férjét, aki éppen egy csésze teát szürcsölgetett. Kirohantak. A szerelő ott feküdt az autó alatt. Az asszonyka bizalmaskodó mozdulatára fel akart volna ugrani, de beverte a fejét és elájult.

A törzsvendég


A második világháborúban egyszer egy bomba pont egy cardiffi pubot talált telibe. A polgári védelem emberei azonnal a helyszínen termettek, és kihallgatták a tanúkat, hogy tartózkodott-e valaki odabent a robbanás idején.Némi tanácskozás után a helybeliek kisütötték, hogy a bomba pontosan 6.30-kor robbant, és az öreg Bill ősidők óta mindig éppen akkor szokott megjelenni, hogy megigya a korsó világost. Nekiállt hát mindenki a romeltakarításnak.Félelmük be is igazolódott, mert ahogy a bejárati ajtó maradékát kiemelték a törmelék alól, bizony ott markolta a kilincset az öreg Bill leszakadt, összeégett keze.

 
Jöttment alak

Egy autóbusztúra résztvevői Közép-Angliából indultak Barmouth-ba, a festői szépségű walesi tengerparti városba. Ott töltötték a hétvégét, és remekül szórakoztak: napfény, tengerpart, fish and chips, pia. Mi kell még?A hétvége záróakkordja egy jó kis hepaj volt a pubban. Amikor visszamentek a buszhoz, a parkolóban ott láttak őgyelegni egy igen kapatos figurát. A beszéde alapján Dudley-ba valósinak tűnt, úgyhogy felsegítették a buszra. Ahol persze a fickó rögtön elaludt, és békésen hortyogott egész úton.Megérkezve aztán felébresztették, hogy ez itt már Dudley, haver!A fickó rémülten felpattant: - Dudley!? Az meg hogy lehet? Még csak most indultunk el onnan az asszonnyal és a gyerekekkel két hétre Barmouth-ba.A részeg-sztorik jellegzetes hőse a City-beli hivatalnok, akinek még el kell érnie az utolsó vonatot haza. Ki tudja miért, őt éri a legtöbb balszerencse -vagy az ő barátai szeretnek legjobban sztorizgatni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok