Szibériai rejtélyek:Halálvölgy

Télen -60 °C, nyáron sár, mocsarak és szúnyogok. Üdv Szibériában, a civilizáció által érintetlen és elérhetetlen,rendkívül titokzatos földön! Itt található a világ legnagyobb rejtélye, amelyet még a legnagyobb szakértők sem tudtak megfejteni.

Állítólag itt élő földönkívüliekről van szó. akik nem akarják elhagyni a lakhelyüket. Badarság? Lehet. Az viszont tény, hogy a különös, kör alakú objektumok itt vannak. Hogy kerültek ide? Kihez tartoznak? Ki lakik itt? Nem tudni.Sosem hallott róluk? Lehet, hogy hamarosan róluk beszél majd az egész világ...


Az Olgujdah patak környékén látható, mintegy 6-9 méter átmérőjű rejtélyes tárgyakról már a 30-as években megjelennek az első hivatalos említések. „Sosem láttam még ehhez foghatót! - emlékszik vissza a vlagyivosztoki orosz geológus. Mihail Koreckij. - Összesen háromszor voltam itt, és minden alkalommal megdöbbentem - magyarázza, miután hazatért.Egészen olyan, mintha valaki fémüstöket hozott volna ide, és fejjel lefelé fordította volna őket’ - teszi hozzá. A később ide érkezők mind alátámasztják a beszámolóját. Az anyag, amiből az objektumok készültek, ugyancsak rejtély. „Olyan, mintha rézből lennének, de ez mégsem réz’ - állítja Koreckij. A tárgyak felületén ugyanis semmi nyoma rozsdának!

„Belépni tilos!" - int a geológus

Néhány expedíció szeretne mintát venni az anyagból, hogy megvizsgálja, ám ez még senkinek sem sikerült. Koreckij figyelmeztet az objektumba való belépés előtt. „ Vonzzák az embert; jó meleg van odabent. De nem tudom az okát’ - mondja. Néhány idelátogatónak teljesen kihullik a haja. Koreckijnek is akadnak gondjai: a fejének azon az oldalán, amelyiken alszik, három nagy sipoly nőtt, és nem tud tőlük megszabadulni. „Pedig már többször is jártam különböző szakembereknél’ - panaszkodik. A tárgyakat körülvevő környezet is érdekes: a fák háromszor magasabbak, a fű pedig 2-3 méteresre is megnő! A helyi pásztorok és vadászok este a tűz mellett furcsa történeteket mesélnek a „kondérokról". Felemlegetik azokat, akik az idelátogatásuk után meghaltak. Ők maguk Uljuju Cserkecsehnek, Halálvölgynek hívják ezt a földet.

Kerülni kell az Istenek haragját

A 2. világháború után Szibéria ideális kiképzőterület a Vörös Hadsereg számára. A táj stratégiai terület, a belépés szigorúan tilos. A hadsereg szakértőket, katonákat és a legmodernebb technológiát szállítja ide, Szibéria a szovjet kísérletek központja lesz. 1970-ben egy szovjet kutatókból álló nagyobb expedíció indul a Halálvölgybe. Azonban semmit sem találnak. mivel egy olyan helybéli a vezetőjük, aki ugyan megesküszik, hogy tudja, hol találhatók a rejtélyes objektumok, ám valószínűleg szándékosan félrevezeti a kutatócsoportot. „Hogy ne haragítsa fel az isteneket’ - mosolyognak az itt élő idős jakutok és evenkik.

Itt mindig is éltek démonok

2006. május-júniusban a Halálvölgyet Iván Mackerle (1942-) rejtélykutató vezetésével egy cseh kutatócsoport is felkeresi. „Kísérteties, szinte halott földön jártunk ’ - emlékszik vissza Mackerle. Az expedíció egyik tagja furcsa körre lesz figyelmes. „Mintha egy tóba süllyedt katlan pereme lett volna ’ - meséli a könyvében Mackerle. Másnap szédült, szinte elájult, teljesen elvesztette az egyensúlyát, hányt, és rázta a hideg. Az expedíció ezért a lehető leggyorsabban elhagyta a Halálvölgyet. A helybéli jakutok csak nevetnek. „Itt mindig is éltek démonok - állítja az egyik pásztor. -Aki belép ide. azt hatalmába keríti Ottoamohh, a lyuk a földben, és sosem tér vissza!’

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok