Védőoltások és botrányok

A magyar sajtó nem nagyon kapta fel ezt a témát, pedig már néhány éve zajlanak a sorban bekövetkező skandalumok.Nálunk akár börtönbüntetést is kaphat az a szülő, aki nem oltatja be gyermekeit számos betegség ellen.Másutt viszont már bebizonyították, hogy nem egy  védőoltás súlyos betegséget okozhat.....

Az egyesszámú közellenség a higany!- adták ki a jelszót azok a polgárjogi szervezetek és az emberiség egészségéért aggódó okosok, akik egy ideje már küzdenek a higanynak gyógyszer formájában történő beadása ellen, főleg gyermekek esetében.

Mindnyájan veszélyben vagyunk!

Különösen a thimerosal (timerozál) nevű anyagról van szó. Ezt az ellenzői nagyon veszélyesnek tartják, különösen, ha az ezt tartalmazó oltást csecsemőknek adják. Mint az 2009 őszén a magyar médiában is elhangzott hivatalos véleményként: a higany csak gyártási folyamatok megkönnyítése céljából van a szerben és olyan jelentéktelen mennyiségben, hogy az senkinek sem árthat - ez a jelek szerint nem teljesen igaz. Vagy más szórenddel: teljesen nem igaz!

Mi is ez a timerozál, amely ilyen tragikus gyanúba került, sőt, mondjuk ki kereken, a gyanú azóta már igazolódott is? Latin neve sodium ethylmercurithiosalicylate, amelyben súly szerint 49 százalékot tesz ki a higany. Ne feledjük, hogy a higany minden megjelenési formájában erősen mérgező anyagnak számít, és erről jelenleg 4100 tudományos dolgozat olvasható különféle orvosi, biológiai folyóiratokban.

A szert 1930 óta gyártják, és máig használják, — benne van szinte minden védőoltásban. Különösen azokban, amelyeket csecsemőknek vagy kisgyermekeknek adnak be, mivelhogy baktériumölő és egyben konzerváló is. Tehát az oltási anyag tovább eláll, ha van benne timerozál.

A higany ellensége az emberi idegrendszernek, a szívnek, a májnak, a vesének, az immunrendszernek plussz még rákkeltő is. De hogy milyen szörnyűségre képes még, azt csak nemrég fedezték fel.

Higany és autizmus

A legszörnyűbb az egészben az, hogy a legújabb kutatások szerint a higany, különösen, ha csecsemőknek adagolják, bizony egyik okozója lehet sok betegségnek, köztük az autizmusnak is. Felnőttek pedig úgynevezett neurodegeneratív betegségeket kaphatnak tőle, mint például az Alzheimer és Parkinson-kór. Mellesleg az utóbbi két évtizedben az egész világon szembeötlően megsokszorozódtak - több tízszeresére nőtt a számuk! - az olyan betegségek, mint az autizmus, az AHDH, az elmefogyatékosság, az epilepszia, stb.

Amikor ezt észlelték például az Egyesült Államokban, akkor az illetékes szervek, köztük az EDA (Food and Drog Administration) és a betegségek terjedését gátló másik szervezet, a CDC más védőoltásokat is előírt csecsemők számára. Ám arra senki sem gondolt, hogy ezekben is van higany! Méghozzá bőven. Ezzel az amerikai csecsemőkbe juttatott higany mennyisége ismét nőtt .Egy környezetvédő szervezet, az EPA tudósok segítségével megállapította, hogy mekkora az a higanymennyiség, amit az ember még nagyobb károsodás nélkül elviselhet. Ez napi 0,1 mikrogrammot tett ki. Ehhez hasonló mellesleg az európai hatóságok által megállapított norma. És akkor vessünk egy pillantást arra, hogy az amerikai és sokszor európai újszülötteknek együttesen beadott három védőoltásban (DTP, Hib és Hep B) - egy 5 kilogramm súlyú csecsemőre számítva - 125-ször annyi higany került a gyerekek szervezetébe mint amennyit biztonságosnak tartanak ! És itt jönnek a csúnya dolgok (a kifejezéssel a szerző a „disznóság” szót igyekezett finoman körülírni). Mivel az amerikai gyermekorvosoknak is feltűnt, mennyire szaporodnak az autisták és más beteg gyermekek, kutatásokba kezdtek és a gyanú a higanyra, azaz a timerozál-tartalmú védőoltásokra irányult. Ám az illetékes és felelős amerikai egészségügyi hatóságok mindent megtettek, hogy ezek a vélemények ne kerüljenek napvilágra!  Mindenesetre a gyanú csak sűrűsödött, amikor elővették 100 ezer gyermek dokumentációját, kiválasztották közülük azokat, akik a gyanús, mert higanyt is tartalmazó védőoltásokat kapták, majd megnézték, hogy ezek közül hány százalék lett autista, vagy szenved több, föntebb már említett betegségben. A szám ijesztő volt Ez már eléggé egyértelműnek tűnt. Vagy mégsem?
Titkos harcok

Az Egyesült Államokban 1,5 millió autista gyerek van! (300 millió lakos esetében ez igen komoly arányt jelent.) És míg Amerikában a gyógyszergyártó lobbi nyomására nem tiltották be azonnal, és máig sem a timerozált, addig Európában akadtak sokkal értelmesebb egészségügyi törvényhozók. A skandináv országokban már az 1990-es években tiltás alá esett bármilyen higanytartalmú szemek gyógyszerekben, oltásokban való megjelenése.Az USA-ban viszont 2000-ben egy, a világtól meglehetősen elzárt helyen titkos konferenciát rendeztek 52 személy részvételével A már említett és a még nem említett legmagasabb egészségügyi hivatalok vezetői mellett ott voltak a WHO, azaz az ENSZ egészségügyi világszervezetének küldöttei, de az oltóanyag-gyártók és gyermekorvosok képviselői is. Ha azt hiszik, tíz év után vége tudjuk, miben állapodtak meg, akkor tévednek! A konferencia eredménye azóta sem szivárgott ki. Mégis sejthetjük, mire jutottak - abból, hogy a tímerozál-tartalmú szerek továbbra is forgalomban vannak...

Most állítólag az Obama-kormányzat szakemberei próbálnak majd szembemenni a lobbikkal, ami - talán - sikerülhet is nekik, De még messze nem tartunk ott.
Nagy csapás volt az európai védőoltás-pártiakra, elsősorban persze a gyógyszergyártókra, amikor egy nagyon hiteles személy lépett a nyilvánosság elé, hogy leleplezze a gyógyszerlobbi érdekeltségeit és aljas trükkjeit - akinek a szakmai hozzáértése ugye egy pillanatra sem kérdőjelezhető meg...

A professzor-asszony 25 évig dolgozott az Egyesük Államok leghíresebb egyetemi kutatólaborjaiban, többek között a Harvardon, sőt az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetben is, aztán visszatért Európába.Maria D.Majewska az Unió megbízásából annak egyik fontos kutatóintézetében éppen azt kutatja, milyen befolyással van a higany az autizmus kifejlődésére. Sajnos, azt kell mondani, hogy az összefüggés több mint világos és bizonyított. Gyermekklinikák tucatjaiban szerte a világon, de főleg Európában jutottak ugyanerre az eredményre a kutatók. De hát a lobbi nem adta fel. Még vezető amerikai hivatalnokokat is rá tudtak venni, hogy hamisítsák meg egyes kutatások eredményeit azért, nehogy bebizonyosodjon: az egyszerű, és a gyártók számára roppant kényelmes tímerozál helyett valamilyen bonyolultabb és drágábban előállítható anyagot tegyenek majdan a védőoltásokba. Mi több, rávettek tudósokat arra is, hogy közöljenek szakcikkeket arról: a tímerozál nem is veszélyes az oltott Személyekre. Ezek a dolgok idővel kiderültek, és a botrány azóta is dagad. De a manipulációk is folynak azóta, A higany=autizmus ügye megjárta már az amerikai Kongresszust (a képviselőházat) is, de a lobbi még nem adta fel. Ök sohasem adják fel.

Ahol csak a pénz beszél
A gyógyszergyártás szavahihető, és a háttereket jól ismerő személyek szerint manapság a világon sokkal jövedelmezőbb, mint a tiltott drogkereskedés és az illegális fegyvercsempészet - együtt! Arról nem is szólva, hogy' itt igen ritkán lehet lebukni, tehát a hatalmas haszon kockázatmentesen kaszálható.

Mint a fentiekből is látszik, a gyógyszergyártók nem kapitulálnak. És erre kétszeres okuk is van. Az egyik: most a védőoltásokat még elfogadja a társadalom többsége, hiszen elhitték - és ebben volt igazság is hogy azok megvédik a gyermekeket a felnőtteket a különféle betegségektől, járványoktól. Ha ez a hit romba dől, akkor sok gyógyszergyártó cég megy tönkre és gazdáik jelentős haszontól esnek el.

De van itt meg valami más, még rosszabb is. Ha ugyanis a dolog bíróságok elé kerül, ahol a kutatók játszi könnyedséggel bizonyíthatják be, hogy mekkora összefüggés van a higany és az autizmus, meg a többi gyermek- és felnőttbetegség között, akkor tömeges kártérítési perekre leltet számítani! Ha csak Amerikában és csak az 1990 után született autista gyermekek szülei fordulnak bírósághoz, akkor is több százezer, sokmilliós kártérítést kell majd fizetniük a gyógyszergyáraknak! Ez pedig sokukat végleg leteritené. Bár nincsenek kétségeim afelől, hogy hamar behoznák a veszteséget - anyagilag. Viszont az emberek hite a védőoltásokban, és különösen a gyermekeknek szánt sokféle védőoltás tekintetében alaposan megrendülne, és ez hosszú távon is rontaná az üzleti reményeiket...
Egy átlagos európai országban egy csecsemő életének első tizennyolc hónapjában 16 kötelező oltást kap 10 betegség ellen. Viszont ajánlott még ezen felül 10 másik oltás, és ha valaki ezt mind megkapja, akkor életének első két évében összesen 26 oltási kapott.

 
Átlépni minden határt

Az oltóanyag lobbi, legalábbis Amerikában megtett mindent, hogy átvészelje ezt az egészet. A legmagasabb rangú hivatalos személyeket környékezték meg. A legnevesebb tudósokat próbálták átcsábítani a maguk táborába, és ez olykor sikerült is. Ha nagy ritkán találkoztak azok a személyek, akik a higany=autizmus formulát képviselték és bizonygatták - azokkal szemben, akik szerint ilyen összefüggés nem mutatható ki, nemegyszer hangos veszekedésekre, egymás nyilvános pocskondiázására is sor került. Sokan „egészségügyi szabotázst!'emlegettek, mások a tudósokat mószerolták rendszeresen.

Az utolsó előtti dobás 2004-ben volt, amikor az egyik szervezet által felbérelt tudósok jelentése nyomán azt
követelték - egybehangzóan a gyógyszergyártó lobbival hogy mivel nincs bizonyíték az autizmus és a higany kapcsolatára, tiltsák be a kettő összefüggéseit kereső kutatásokat! No, adtak egy pofont a demokráciának. Persze a dolog visszafelé sült el. Számos kutató vélte úgy, hogy lám, mégiscsak igaz lehet az összefüggés, ha egyesek képesek lennének hatalmi szóval megtiltani, hogy bárki is kutasson e témában. Amerikában persze az ilyen tiltás eleve nevetséges, elképzelhetetlen és meg sem valósítható. Az utolsó dobást nem sokkal később láttuk. Egy tudóscsoport előállt azzal, hogy „bizonyítéka" van rá: a betegség és a higany egyáltalán nem függenek össze! Csak hát nem sokkal később kiderült: a kutatásaikat - hogy, hogy nem? -éppen egy gyógyszergyártó finanszírozta...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok