2016. december 26., hétfő

Be­tel­je­sül­het a marsi átok: Ve­szély le­sel­ke­dik a Földre!

A világ egyik ve­zető csil­la­gá­sza haj­me­resztő el­mé­let­tel állt elő. Rá­adá­sul épp ka­rá­csony előtt! A világvégét számtalanszor megjósolták már, suttogtak többek között bibliai méretű özönvízről, óriási Napviharról vagy éppen a túlélhetetlen pusztítást hozó aszteroidáról. Mégis, mintha karácsony előtt még jobban felerősödne az élénk fantáziájú riogatók hangja. Közéjük tartozik Anjali Tripathi csillagász is, aki szerint minden percben 181 kiló hidrogén és közel 3 kiló hélium távozik a Föld felszínéről, ami drasztikusan átalakíthatja bolygónk légkörét – számolt be róla a The Sun.
A Harvard Egyetem kutatója azzal riogat, hogy néhány éven belül a Föld felszíne olyan vörös lesz, akár a Marsé, az emberiségnek pedig nincs esélye a túlélésre.

“Nem célom a pánikkeltés, de fel kell rá készülnünk, hogy a jövőben bolygónk az oxidációs folyamatok miatt olyan vörös, száraz és kies lesz, mint a Mars. Ez persze nem néhány év múlva fog bekövetkezni, de mindenképp nagy jelentőséget kell tulajdonítanunk a légköri változásoknak”
620x0
– magyarázta Tripathi, aki annak ellenére biztos az igazában, hogy sokan csak szenzációhajhász riogatásnak tartják hajmeresztő elméletét.

Forrás:ripost.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése