Túlvilági románc-A vágy kísértetei

Szerte a világon találkozhatunk olyan kísértettörténetekkel,amik beteljesületlen szerelemhez,felajzott ifjakhoz vagy  a szerelmükben csalódott hölgyekhez kapcsolódnak.

Anglia egyik hírhedt csábítója , a 17. században élt Caisho Borroughs a legendák szerint olyan vonzó külsővel rendelkezett ,hogy egyetlen nő sem tudott neki ellenállni.Ő pedig lelkiismeret furdalás nélkül ki is használta ezt az adottságát,és egymás után hódította meg majd hagyta el a legtöbbször gazdag hajadonokat ,vagy éppen férjezett asszonyokat.Mígnem egyszer egy gyönyörű olasz lány belé nem szeretett ebbe a gátlástalan férfiba,és oda is adta magát neki,majd megígértette vele ,hogy erről soha senkinek nem fog beszélni.Akkoriban ugyanis a nőknek házasságukig érintetlennek kellett maradniuk.A férfi betartotta ígéretét ,egészen a lány korai haláláig.Utána azonban egy kocsmában dicsekedni kezdett a hódításaival,a lány kísértete azonnal megjelent előtte és figyelmeztette az ígéretére.Ráadásul Borroughs nem szabadulhatott tőle,ahányszor csábításait kezdte mesélni ,mindig megjelent előtte a lány szelleme,amitől azonnal hidegrázás fogta el a férfit.

A brit szigeteken nincs hiány szerelmes kísértetekből,és az is természetes hogy a leghíresebbek máig is egy-egy kastélyban bolyonganak.A skóciai Edinburgh közelében található Shieldhill kastélyában például egy szürke ruhás ifjú hölgy kísért ,aki szintén a 17. században élt,aki szerencsétlenségére szerelembe esett egy szolgálóval .ami akkoriban megengedhetetlen volt.A lány apja elbocsájtotta a szolgálót ,a lány pedig bánatában öngyilkos lett,és a mai napig nem engedi ,hogy a vendégek nyugodtan pihenjenek a szállodává alakított épületben.

Az észak-írországi Ballygally kastély szintén szállodaként üzemel ,s a személyzet minden vendéket figyelmeztet arra,hogy a birtok egykori tulajdonosa rajtkapta a feleségét egy tengerésszel.A férj féltékenységi rohamában kivetette a feleségét a toronyablakon,és az asszony azóta is kísért a folyosókon.Gyakran kopogtat az ajtókon ,majd hirtelen eltűnik.Olyankor különös zöld köd lebeg a kastély felett.

A svédországi Vidöstern-tó keleti partján álló Toftaholm Herrgard nevű kastély is egy beteljesületlen szerelem emlékét viseli.A meglebbenő nehéz függönyök,rendszeres kopogások az ajtókon és az ablakokon ,a nyikorgó lépcsők ,a helyiek szerint mind egy kísértet művei.A kastélyban egy fiatal parasztfiú szelleme bolyong ,aki valamikor beleszeretett a tulajdonos lányába.A lány azonban apja kiszemeltjéhez ment feleségül,a fiú csalódottságában az esküvő napján felakasztotta magát egy szarufára.Lelke azóta is kísért a kastélyban.

Magyarországon a legismertebbek a Balaton környékén találhatók. Balatonederics külterületén egy elvadult park közepén áll a Fekete-kastély ,ahol 1912.-ben egy helyi gulyás féltékenységből megölte kedvesét.A birtokot hamarosan eladták ,de csak 1928-ban költözött be egy pesti ügyvéd és felesége. A férj nem sokkal később rajtakapta a feleségét egy másik férfival,és bánatában öngyilkos lett.Az özvegyet nem nagyon hatotta meg az öngyilkosság,szeretőjét,későbbi vőlegényét is megcsalta.Amikor a férfi tudomást szerzett erről ő is öngyilkos lett...A számos szerelmes közül melyik kísért a kastélyban azt senki nem tudja.
A Fonyódon található Kripta-villát az örök szerelem házának is szokták nevezni.mert egy Magda nevű fiatal lány emlékére építette gyászoló vőlegénye.Az alagsorban ki van alakítva egy szoba ami a be nem teljesült vágyra emlékeztet.A nászágyon egymás kezét fogva egy szerelmespár fekvő szobra látható.





forrás:Hihetetlen magazin

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok