A Rollright kövek

A rollright kövek hátborzongatóan egyenetlen és formátlan együttese Oxfordtól 28 km-re északnyugatra található,és talán valamennyi ősi brit lelőhely közül ez él a legerősebben a néphagyományban.
 Képtalálatok a következőre: rollright stones
 Egy monda szerint ,egyszer egy kisebb fejedelem a seregével kivonulván találkozott egy boszorkánnyal,aki azt mondta neki ,hogy egész Anglia trónja az övé lesz ,ha hét lépést lépve meglátja Long Compton falvát.A fejedelem ráállt,ám mikor megindult ,hirtelen egy domb magasodott előtte és eltakarta a kilátást . Ekkor a boszorkány felrikoltott ,mire az emberek kővé,ő maga pedig egy fává változott.Érdekes módon a régészek 1980-ban azt a felfedezést tették,hogy a gerinc ,amely Long Compton irányába elzárja a kilátást valóban egy ősi temetődombot rejt. Ha a virágzó fát kivágnánk-tartja egy másik hagyomány ,vérezni kezdene,és a Fejedelem Köve elfordítaná a fejét.Más rollrighti legendák szerint a Fejedelem Kíséretének nevezett kövek éjfélkor inni járnak a közeli patakra.
 Képtalálatok a következőre: rollright stones legends
Olykor tündérek jönnek elő egy hasadékon keresztül a föld alól,és táncot lejtenek a Fejedelem Köve körül.Régebben megtermékenyítő erőt is tulajdonítottak a kőnek ,a fiatal nők éjnek évadján hozzáérintették a keblüket .A Suttogó Lovagoknak nevezett kőcsoport pedig ,ha az asszonyok hozzászorították fülüket ,suttogó választ adott minden kérdésükre.Az emberek évszázadokon át hittek abban ,hogy eme ősi helyszínen található kövekben varázserő van,mozognak gyógyítanak,sőt áramütést is okozhatnak.Egy L. Chapman nevű hölgy 1919-ben elmondta ,hogy amikor Rollrightban hozzáért az egyik kőhöz ,a keze és a karja is elzsibbadt,és úgy érezte mintha ellökték volna.Egy másik látogató 1980-ban sugárzó fehér fényözönt látott itt ,amely mintha a földből áradt volna ,kissé a kövek fölé emelkedett majd eltűnt..Miközben ezek a fények a helyi hagyomány szerint a tündérek.Egy angol csoport,a Dragon Project Trust a lelőhelyen észlelt különös energiajelenségekről folytatott vizsgálatai során érdekes felfedezéseket tettek.Némelyik kőnek olyan mágneses tulajdonságai vannak ,amelyek csak speciális műszerekkel érzékelhetők.Kimutattak ultrahangot is,ami az emberi fül számára nem érzékelhető. Sőt 1989-ben 37 kHz-es jeleket mértek az egyik követ körülvevő 1 méter mély árokból,amelyek amilyen titokzatosan megjelentek éppoly rejtélyesen meg is szűntek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok