A BABONA-HEGYSÉG

http://listverse.com/

A Superstition Mountains (Babona-hegység) egy hegyvonulat Phoenix-től (Arizona) keletre. Már önmagában a név is jó kezdésnek bizonyul.

A legenda szerint egy Jacob Waltz nevű ember valamikor az 1800-as években felfedezett egy hatalmas aranybányát abban a hegységben, amit azóta az Elveszett Holland Aranybányájának neveznek. (Mivel Waltz német származású volt és hát, szóval elég közel volt hozzá.) Titokban tartotta a helyet, mígnem a halálos ágyán – ami vagy így volt, vagy nem, attól függően, hogy melyik történetet olvasod –, megosztotta a titkot egy egyszerű emberrel. Ettől függetlenül a bányát sohasem találták meg, a sok expedíció dacára sem. Egyesek azt mondják, hogy azoknak az embereknek a szellemei még mindig ott kísértenek, akik az életüket az arany felkutatása közben veszítették el.

Állítólag egy indián legenda úgy szól, a hegység kincseit a Tuar-Turns-nek („Kis Emberek”-nek) nevezett lények őrzik, akik a hegy alatti barlangokban és alagutakban élnek. Néhány apacs úgy hiszi, hogy a hegységben található a pokol bejárata. Természetesen ez megmosolyogtató, mivel mi mindannyian tudjuk, hogy a pokol kapuja Sunnydale-ben van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok