Az olajember


Szerte a világon nagy népszerűségnek örvendenek a rejtélyes, félelmetes. a tudomány által nem ismert - vagy inkább el nem ismert? - lényekről szóló legendák. Ilyen például a molyember, a jeti, vagy éppenséggel Nessie története. Mindezekről a teremtményekről már évtizedek, vagy évszázadok óta rendszeresen hallani, ám egyértelmű bizonyítékkal még senki nem tudott szolgálni a létezésükkel kapcsolatban. A Távol-Keleten, pontosabban Malajziában jó ideje beszélnek a kisvárosok, falvak lakói egy nemkülönben titokzatos és rémisztő alakról, akit úgy neveznek, hogy Orang Minyak, vagyis olajember.

Ez a lény időről időre felbukkan, és ezekben a különösen aktív időszakokban rendszeresen a frászt hozza azokra, akik a vadászterülete körzetén belül élnek. Nem véletlenül. Az olajember ugyanis nem csupán egy ártalmatlan humanoid, amit nagy ritkán meglát valaki, ahogy a fák között ólálkodik, hanem - legalábbis a beszámolók szerint - egy különösen kegyetlen, vérszomjas szörnyeteg, aki erőszakos cselekedetei révén rendkívül rossz hírnevet szerzett magának a térségben.Az olajember legendája alapvetően   
nem egy új történet, sokkal inkább nevezhetnénk felbukkanásait periodikusnak, vagyis ebben különös hasonlóságot mutat azzal az észak-amerikai molyemberrel, amely szintén néhány évente kerül  a figyelem középpontjába, vélhetően azért, mert hosszúra nyúló nyugalmi - tetszhalott?- időszaka után válik különösen aktívvá.
  A legelső említések még a múlt századból valók, amikor a Malajziát feltérképező európaiaknak mesélt néhány itt élő törzs egy hatalmas, emberszerű, sötét alakról, aki néha-megjelenik a falvak környékén és ezt követően hónapokon keresztül tartja rettegésben az itt lakókat. Hogy mi félnivaló van egy fantomtól, akiről még egyetlen fényképvagy filmfelvétel sem készült? Nos, figyelembe kell venni azt a tényt,hogy az ország legelmaradottabb, így technológiai értelemben (is) a legkevésbé ellátott, felszerelt zónáiról van szó, ahol nincs minden asztalfiókban digitális fényképezőgép, vagy videokamera, így aztán kizárólag a helybéliek beszámolóira hagyatkozhatunk, amik azonban megdöbbentően homogének, és rendkívül nagy számot értek el az utóbbi időben. Nehéz elhinni, hogy ezeket a félelmetes és riadt jelentéseket a nagy semmi, vagy éppenséggel megzavart elmék fantáziálásai generálnák, ráadásul érdekes módon úgy, hogy egymással nem kommunikáló emberek szinte pontosan ugyanolyan személyleírásokkal és esetismertetésekkel rukkolnak elő.

 
Lányok démoni megrontója

Az olaj ember rossz hírét végtelen erőszakosságának köszönheti.Felbukkanásakor egyszeriben miden élet eltűnik a falvak utcáiról, éjszakára bezáródnak az ajtók és az apák, férjek rettegve várják a hajnalt, reménykedve, hogy lányaikat nem ragadta el a dzsungelbői kitámadó rém. Az Orang Minyak ugyanis a jelek szerint elsősorban ifjú lányokra vadászik, és őket rabolja el! 2012-ben már több tucatnyi eltűnéses esetet jegyeztek fel a hatóságok, amelyek fantomszerű főszereplője a titokzatos olajember, ez a mintegy két-, két és fél méter magas, rendkívül erős testalkattal rendelkező humanoid. Nevét onnan kapta, hogy egyesek szerint a lény portyázásai előtt olajban hempereg meg, hogy így is megnehezítse a rá vadászók dolgát.A síkos anyagba burkolózva ugyanis könnyedén ki tud siklani a kezek közül, de az éjszakába is sokkal eredményesebben képes beolvadni. Más feltételezések szerint ez az olaj szerű anyag a lény természetes védekező és álcázó mechanizmusához tartozik. 
2012-ben, még január hónapban,Meleka kisvárosának környékén bukkant fel először az olajember, és néhány nap leforgása alatt csaknem egy tucatnyi fiatal lány tűnt el nyomtalanul. A városba betévedő rémet többen látni vélték, ahogyan háztetőkről háztetőkre ugrálva vadászik, és a beszámolók szerint igen félelmetes élmény megfigyelni, ahogyan ez az magas humanoid szerencsétleneket, ám konkrétan emberfeletti erővel pattan át öt-hat méteres távolságokat, méghozzá igen könnyedén!A helyzet mostanra olyan komolyra fordult, hogy a helyi rendőrség kiterjedt nyomozást folytat az eltűnések ügyében, illetve a helybéliek afféle őrző-védő alakulatokat alkotva, bozótvágó késekkel és egyéb fegyverekkel járják a városkörnyéki erdőségeket, hogy végre leszámolhassanak a lányaikat elrabló olajemberrel. Mindeddig minden ilyen kezdeményezés kudarcot vallott, sem a rendőrség, sem a lakók nem találtak rá a félelmetes lényre.
Érdekes, hogy az olaj ember nem mindig viszi magával áldozatait.

A rendőrségen jelentkeztek olyan nők, akik azt állították magukról, hogy az olaj ember megtámadta... és megerőszakolta őket! Talán mondani sem kell, hogy azonnal részletes vizsgálatoknak vetették alá az áldozatokat, ám sok eredményre így sem jutottak. A sebek és zúzódások alapján valóban  valaki tényleg jól helybenhagyta a szerencsétleneket de konkrétan az olajemberre utaló nyomokat nem találtak.Semmi idegen bőrszövet, szőrzet, csupán néhány olaj- vagy olajszerű folt, ami viszont semmit nem árult el a támadó valódi kilétéről.

Többen azt vallották, hogy látták a démoni lényt a házak falai között,vagy éppen a tetőkön ugrálva. Érdekes módon férfiak ellen semmiféle atrocitást nem követ el, sőt inkább mintha megrémülne, amikor leleplezik, és ekkor elképesztő gyorsasággal menekül el a helyszinről.  Márpedig úgynevezett közeli találkozásokból már idén sem volt hiány. Az olajember mostanában feltűnő aktivitásról tesz tanúbizonyságot, talán ennek köszönhető,  hogy szinte minden második éjszakára jut egy-egy, vagy akár több észlelés. Szerencsére a lény ezek szerint nem minden portyája során jár szerencsével, hiszen ha annyiszor rabolna el, vagy erőszakolna meg sikerrel nőket, ahányszor rémisztő sziluettjét felfedezni vélik az éjszaka sötétjében, már régen bőven száz felett járna a szerencsétlenül járt áldozatok száma...-Elméletek természetesen vannak,amik egyike sem túl bizalomgerjesztő. Egyesek szerint az olajember valójában egy gonosz sámán ,egy a közösség által évszázadok óta kitaszított, matuzsálem korú varázsló, aki a fiatal lányok húsából táplálkozva, vagy azokat egy felsőbb, démoni erőnek felajánlva képes megnyújtani az életét. Mások azt hiszik, hogy egy másik bolygóról származó idegen lénnyel van dolguk, aki E.T. módjára valahogy itt rekedt és most megpróbál túlélni - korántsem olyan aranyos és ártalmatlan módon, ahogy Spielberg kis manója tette...
Bárhonnét származzon ez a démoni figura, a hónapok óta tartó zaklatást már kezdik megelégelni a helybéliek, és mintegy kétszázan járják éjszakánként a falvak, városok utcáit, abban a reményben, hogy hamarosan elkapják a rémet. A járőrök mindenre el vannak szánva, mert szeretnék megóvni lányaikat, asszonyaikat a további támadásoktól.Sajnos az eltűnések felderítésében rendre csődöt mond a rendőrség és így senki nem  tudja mi lett a sorsuk a házuk elől elhurcolt lányoknak.

 Nincsenek vémyomok,maradványok, semmi... Pedig az elmúlt fél év során többször kutyákkal próbáltak bármiféle apró nyomra bukkanni - sikertelenül. Úgy néz ki, az olaj ember rendkívül profi gonosztevő, legyen akár egy bolygónkon ragadt idegen, sorozatgyilkos, őrült varázsló, vagy primitív, emberszerű élőlény. A vadászat tehát folytatódik. Az olajember a fiatal lányokat, az apák és fiútestvérek pedig őt szeretnék elkapni és végleg kiiktatni. Egy biztos: Még fogunk hallani a rejtélyes teremtményről!

A helyi Nagylábú

A lányokat rabló és megrontó olaj szörny nincs egyedül. A maláj dzsungelek mélyén egyéb, nem kevésbé ismeretlen és riasztó teremtmények is ólálkodnak - legalábbis a helyiek beszámolói szerint. Az egyik ilyen az Orang Ekor, ami éppen úgy néz ki, mint egy normális ember, csak éppen rendelkezik egy hatalmas hátsó farokkal. Meglehetősen ijesztő látvány lehet, amint ez a sátáni küllemű teremtmény szokatlan végtagját használva lendül át egyik fáról a másikra! Az Orang Gadang voltaképpen nem más, mint a térség Nagylábúja, Jetije. Mintegy öt méter magas, testét teljes egészében szőr borítja, és minden tulajdonsága megegyezik a más kontinenseken szintén rendszeresen észlelt hatalmas humanoidéval. A harmadik érdekes lény az Orang Bati, amely nem más, mint egy bőr szárnyakkal repülő ember, aki a legendák szerint vulkánokban rak fészket magának.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok