Máshol, máskor, másképp?-UFO eltérítések

;2005 márciusának egyik hajnalán a fehéroroszországi Polock határában egy csap­zott hajú, harminc év kö­rüli, zavarodott férfi ron­tott be az egyik külvárosi házba és arra kérte az ott lakókat, hogy azonnal hívjanak hozzá orvost, mert rendkívül rosszul érzi magát. A férfi szédü­lésre panaszkodott, a gyomra émelygett, a lá­bán egy furcsa vágás és tűszúrásszerű nyomok voltak. Szinte sírva pana­szolta, hogy elrabolták és „meggyalázták" bizo­nyos „apró emberkék'. Órákkal később a polock-i kórházban a férfi elmondta, hogy ő a novopolck-i középiskola karbantartója. Előző este, miután a felnőtt képzésnek vége lett, le­ellenőrizte az iskola ka­zánját, majd a műhely épület áramtalanítása után elindult az iskola alagsorában található öl­töző felé, amikor váratla­nul egy erős fénycsóva vetült rá. A következő pil­lanatban egy világos te­remben találta magát, ahol 4-5 kis termetű alak egy asztalféleséghez bi­lincselte, levetkőztette, majd különböző műsze­rekkel vizsgálgatni kezdték.

A következő emlékké­pe már az volt, hogy az iskolától mintegy 40 kilométerre, egy útszéli árokban magához térve megpillantja az ismerős polack-i épületeket.
A történet igen zavaros volt, ezért az orvosok bűntényre gyanakodva értesítették a rendőröket, akik hamarosan kiderí­tették, hogy a férfi való­ban az, akinek kiadta magát, ám a története egy pontban mindenképp sántít. A férfit ugyanis már négy napja keresik. Ugyanis ekkor tűnt el a munkahelyéről nyomtalanul, és amikor megkérdezték. akkor sem tudott semmilyen magyarázattal szolgálni ama. hogy hol töltötte az eltelt négy napot, vagy, hogy mi is történt vele. Váltig állította, hogy egy erős reflektor világította meg, ami szerinte egy autó reflektora lehetett, és a következő pillanat­ban már egy teremben erőszakoskodtak vele az apró termetű el rablói, akikről azonban semmi­lyen érdemi információ­val nem tudott szolgálni.
A férfi szerint talán 2-3 órát tarthatták fogva, de semmiképp sem 4 napot.
A dilemmát végül a kór­ház pszichiátere oldotta meg, aki egy pszichológi­ai szaklapban olvasott arról a feltételezésről, amelyet a Harvard Egye­tem azóta elhunyt pszi­chiátere, John E. Mack népszerűsített, és amely szerint földönkívüli lé­nyek rendszeresen ra­bolnak el gyanútlan áldo­zatokat.
John E. Mack, a Harvard Egyetem professzora nyíl­tan felvállalta véleményét, amely szerint a földönkívüliek embereket rabolnak el gyanútlan áldozatokat.A professzor ál­tal leírt tünetek nagyban emlékeztettek a novo­polck-i karbantartón ta­pasztaltakhoz és a pszi­chiáter ezért úgy vélte hogy a férfit feltehetően eltérítették, de sem hip­nózissal sem más vizs­gálattal nem kívánt az ügynek utánajárni.

Hasonló tünetekről számolt be az egyik leg­ismertebb hazai eset szemtanúja az ózdi D. István rokkantnyugdíjas, amatőr csillagász is, aki 1992. szeptember 26-án este otthon ült a foteljá­ban és olvasott, amikor hirtelen egy fénycsóva vetült rá. Azt hitte, hogy valaki zseblámpával be­világított az ablakon, de tévedett. Elsötétült előtte minden, s a következő pillanatban otthonától 15 kilométerre, Domaházán tért magához a zuhogó esőben, émelygő gyo­morral, szédelegve.
Már késő este volt, és ahelyett, hogy bekopo­gott volna egy házba, za­varodottan kóvályogva az úton gyalog indult el, és órákig tartott, mire kétségbeesetten haza­ért.
Fogalma sem volt ar­ról, hogy mennyi idő esett ki az életéből és igen meglepődött, ami­kor kiderült számára, hogy két napig volt távol. Bejelentést tett a helyi rendőrkapitányságon, ahol azonban nem foglal­koztak az esetével, nem vettek fel jegyzőkönyvet, mivel bűntényre nem ke­rült sor, az eltűnését pe­dig senki sem jelentette. Hasonló eset történt vele pár hónappal később, 1993 májusában is, ami­kor otthonából mindmáig megmagyarázhatatlan módon egy kb. 2 kilomé­ter távolságra lévő gyár területére került. Ez utób­bi esetben azonban csak két órával nem tudott el­számolni, és mivel félt at­tól, hogy kiderülhet: UFO-eltérítés áldozata volt, nem vállalta a rész­letek feltárását.
Esete klasszikus pél­dája az eltérítések során fellépő olyan téridő-ano­máliáknak, amelyről más visszatértek is beszámol­tak
.
Ilyenek a fénysugár vagy a váratlan fény­özön, a más időben, néha más helyen történő .visszatérés" és a zava­rodott állapot is. Ám saj­nos az ő esetében is el­mondható, hogy a történ­teknek nem volt más szemtanúja, így tudomá­nyos szempontból nem tekinthető bizonyítottnak. Nem így azonban annak a tizedesnek az eseté­ben, amely mára a ha­sonló „visszatérések" klasszikus példájának te­kinthető.
A chilei Armando Valdes Garrido tizedes ti­tokzatos esete 1977. április 25-én hajnal 3 óra 50 perckor kezdődött az Észak-Chilében lévő si­vatagos hegyvidéken, Pampa Lluscuma-n. Itt táborozott a Valdes tize­des vezette 7 főből álló járőr. Az őrszem Rosales közkatona volt és amint két közelben leereszke­dő csillagra lett figyelmes és azonnal értesítette Armando Valdest és katonatársait, akik a tábortűz mellett aludtak. A tizedes lapasztalt katona volt.
Azonnal eloltatta a tá­bortüzet, és harcvonalba parancsolta a járőr raj ka­tonáit, mert arra gyanako­dott, hogy esetleg egy csempészrepülőgép szállt le a közelben. Lassan kö­zeledtek a fények felé, igyekezve a sötétség és a terep adta fedezékek kihasználására. A tárgy nem repülő volt. Kerek, kissé ovális objektum volt, amelyen ibolyaszínű fény lüktetett, és az egé­szet egy ködszerű burok vette körül. Hirtelen feloltódtak a másik objektum fényei is. Ez az UFO még az égen lebegett, és rendkívül lassan eresz­kedett lefelé, majd mint­egy 500 méterre a kato­náktól leszállt. Az osztag kutyája és lovai ekkor mozdulatlanná der­medtek, a rádió használ­hatatlan lett így Valdes saját magára maradt. Döntenie kellett és meg­lepő megoldást válasz­tott. A tárgy felé kiáltott: azonnal távozz Isten nevében megparancso­lom, hogy távozz. Ekkor már mindenre készen áll­tak, akár a tűzharcra is. így vártak hosszú perce­ken át, majd Valdes 4 óra 15-kor felállt és elindulta tárgy felé. Később képte­len volt megmagyarázni, miért tette mindezt: „Valami félelmetes dolog magára vonta a figyelme­met... mintha a fény vala­hogy' kommunikált volna velem:
Valdest még látták a többiek, amint közeledik az UFO felé, majd eltűnt. Nem volt sokáig távol, Legalábbis a katonák szerint... 15 perc telt el, amikor 4:30-kor Valdes egyszerűen csak megje­lent. Ott volt az őt kereső katonák mögött.
„Zavarodottnak tűnt, mintha kómás állapotban lett volna- emlékeztek vissza a pillanatra a járőr tagjai. Nem hallottuk a lépteit, amikor visszajött. Az éjszakai csöndben pedig általában meghal­lani. ha valaki közele­dik..: - nyilatkozta az egyik katona. Egy másik szerint a tizedes néhány másodpercig úgy nézett rájuk, mintha nem ismer­te volna őket. Előre-hátra ingatta a fejét, és azt mondogatta:    fény...a
fény..:
A legkülönösebb, hogy Valdes az UFO távozása után még több mint 7 órán keresztül ebben a zavarodott elmeállapot­ban maradt. A katonákat mindez már nem is izgat­ta, sokkal jobban aggódtak amiatt, hogy megma­gyarázhatatlan módon Valdesnak hat-hét napos szakálla volt, holott előző nap reggel borotválko­zott! Más érdekességek­re is felfigyeltek. Például Valdes órája hajnali 4 óra 30 perckor megállt, és a dátummutató is őt napos eltérést mutatott. Valdes órája az április 25-ei tényleges dátum helyett április 30-át jelzett. Az UFO eltűnése után a csapat - a még mindig támolygó tizedessel együtt - azonnal vissza­tért Putrébe. ahol Pedro Araneda iskolai tanítónak ís a fülébe jutott az ese­mény. Araneda lelkiisme­retes tanítóhoz méltóan tárgyilagos vizsgálatba kezdett, és később a jár­őr valamennyi tagját meginterjúvolta és a helyszínt is felkereste. Beszámolójában alátá­masztotta Valdes hat­-hétnapos szakállát és el­mondta, hogy a csapat tagjai is teljesen sokkos állapotban voltak, majd­hogynem közel a pánik­hoz. Hét ember nyilat­kozta egybevágóan, hogy Valdes tizedes el­tűnt, miközben az általuk több mint 4 órán át megfi­gyelt UFO felé elindult. Valdes még ekkor sem - sőt mind a mai napig nem - emlékezett vissza arra, mi történt vele az el­tűnése alatt. Kizárólag arra emlékezik, hogy va­lami ösztönözte, induljon el az UFO felé: „Onnantól kezdve nem érzékeltem semmit - nyilatkozta Aranedanak,a többiek azt mondták, hogy eltűn­tem, mintha csak elvará­zsoltak volna. Csak arra emlékszem, hogy valami olyasmi érzés volt, mint amikor nagyon álmos va­gyok... így tűnt, mintha egy mély kútba zuhan­tam volna, valami kerek mélységbe...és onnantól kezdve üres az emléke­zetem."
Az eseményt termé­szetesen jelentették az Aricai Katonai Parancs­nokságra, ahol szintén vizsgálatokat kezdtek az ügyben, amelynek ered­ménye egy rendkívül óva­tosan fogalmazó, szinte semmit nem mondó nyi­latkozat kiadása volt.

Araneda riportját soká­ig nem engedték közzé tenni a sajtó számára. Az első beszámoló a legte­kintélyesebb chilei napi­lap, az El Mercurio 1977. május 19.-i számában je­lent meg a Valdes eset­ről, és ebben mér részle­teket is közzétettek az Araneda felvételeiből is. Ezt a beszámolót napja­inkra már tucatnyi más feldolgozás, hivatalos és félhivatalos kutatás kö­vette, de a lényegüket te­kintve valamennyi egyet értett abban, hogy Armando Valdes tizedes 1977. április 25-én reggel 4 éra 15-perckor egy UFO megközelítése köz­ben nyomtalanul eltűnt 15 percre, majd sokkos, zavarodott állapotban, hat-hét napos szakállal váratlanul „visszatért", de csak órákkal később tért teljesen magához.


&nbsp

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok