Titokzatos álomkór-Járványként terjedő alvási inger

Titokzatos, megmagyarázhatatlan és borzalmas kór tartja rettegésben egy kazah kistelepülés lakóit, akik immáron 5 éve tehetetlenek az egyre terjedő ismeretlen jelenség ellen. A furcsa járvány eredetét illetően eddig senki sem tudott elfogadható magyarázattal vagy ötlettel szolgálni, márpedig ha a rejtélyes betegség a településen kívüli területeken is felüti a fejét, és továbbra sem sikerül rá gyógyírt találni, annak beláthatatlan következményei lesznek. Vajon mi okozhat tömeges ájulásokat és bizarr álomkórt?

Nem olyan régen, még 2011-ben történt egy meglehetősen furcsa, misztikus eset egy lengyelországi iskolai tornatermében. Az egyik észak-sziléziai kisváros diákjai a délelőtt folyamán az iskolába látogató püspök úr beszédét hallgatták, amikor váratlanul többen elájultak. Először csak egy kislány vesztette el az eszméletét. Ám mire minden rendben lett volna, a lány osztálytársai is kezdtek kidőlni a sorból. A megmagyarázhatatlan ájulássorozat okait senki sem tudta felfedni, ráadásul a tanárok, a tűzoltók és a mentők egyértelműen kizárták a mérgezést. Semmiféle jel nem árulkodott arról, hogy a levegőben, a padlón, vagy más helyen valamiféle hányingert és fejfájást kiváltó kémiai vegyszer lett volna. A levegőtlenség szintén nem lehetett az ájulások oka, hiszen a tanterem összes ablaka nyitva volt. 27 diák lett rosszul, zömmel lányok. A rendőrség értetlenül állt a misztikus incidens előtt, s bár azóta nem fordult elő ilyen vagy ehhez hasonló, drámaian tömeges rosszullétekkel járó eset, azért jobb az óvatosság!  Ez a feltűnően furcsa ügy kísértetiesen hasonlít arra a szituációra, amely Kazahsztán egyik kistelepülésén állt elő még 2010 áprilisában. Bár az ázsiai országban nem ájulás, hanem álomkór bénítja meg az itt élőket, a párhuzam mégis jól érzékelhető a tünetekben és az agyi tevékenység működésének megváltozott állapotában. Mostanság egyébként világszerte
egyre többen érzik magukat a szokottnál álmosabbnak, fáradékonyabbnak; mintha valamilyen erő vagy energia bénítóan hatna az emberek agyára.
 

Nincs rá magyarázat...


Egy kazah településen az emberek sorra ágynak dőlnek. Ez az aggasztó jelenség már 5 éve jelen van és tarthatatlan. Az orvosoknak fogalmuk sincs, mi okozhatja a járványt: a vírusokat és a baktériumokat ugyanis már kizárták. Szédülés, hányinger, hányás, memóriaproblémák: ezekkel a tünetekkel indul a rejtélyes kórság, amely már több mint négy éve kínozza a kis kazah falu, Kalachi lakóit. Az orvosok egyelőre tehetetlenek, fogalmuk sincs ugyanis, mi okozza a tüneteket, melyek az idő múlásával egyre súlyosabbá válnak: a beteg néhány nap után ágynak esik, napokig alszik, az agyában pedig felszaporodik az agyvíz. „Egyelőre nem tudjuk pontosan, mi áll a megbetegedések hátterében, csak annyi biztos, hogy a betegség terjed” - nyilatkozta az egyik orvos a Russia Today riporterének. Hozzátette, a titokzatos betegség a 600 fős, a környéken csak Álmosvölgynek csúfolt település lakóinak 14 százalékát érinti. Az orosz hírcsatorna újságírói kiderítették, a helyi orvosok először 2010 áprilisában regisztrálták a különös betegséget Akkor egy Lyubov Belkova nevű helyi asszonyt szállítottak kórházba tartós szédüléssel, hányingerrel, levertséggel, no meg azért, mert olykor napokra álomba zuhant. Az orvosok stroke-ra gyanakodtak, és néhány nap kórházi kezelés után haza-küldték az asszonyt Csakhogy ezzel nem volt vége. Nem sokkal később az asszony közvetlen szomszédja is kórházba került: ugyanezekkel a tünetekkel. Néhány hónapon belül az érintettek száma már több tucatra emelkedett, és az orvosok jelenleg is folyamatosan regisztrálják az új eseteket. Idén, szeptember elsején például nyolc gyermek esett össze az iskolai évnyitón, a tüneteik mind megegyeztek a korábbi esetek során tapasztaltakkal. Kair Abduralchmcmov, a helyi gyermekkórház főorvosa elmondta, a CT-vizsgálatok után kiderült, minden érintett gyermek enyhe fokú enkefalopátiában, agyi funkciózavarban szenved.

Hiába nő folyamatosan az érintettek száma, az orvosok az elmúlt négy évben kicsit sem kerültek közelebb a megoldáshoz. „Már kizártuk a szóba jöhető vírusokat és baktériumokat. Átvizsgáltuk a földet is, de nem találtunk benne olyan szennyezéseket, melyek felelősek lehetnek a tünetekért" -nyilatkozta Abdurakhmanov. A Russia Today stábja megszólaltatta a helyieket, akik közül többen úgy vélik, a furcsa megbetegedéseknek a közelben lévő egykori szovjet uránbánya lehet az oka. Ám még ennél is többen állítják, hogy a betegséget a szomszédos területekre szállított veszélyes hulladék okozza.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok