Ufó Chicagóban

Ufót láttak november 7-én a United Airlines dolgozói a chicagói O'Hare reptér felett. Az incidenst jelentették, de főnökeik azt ajánlották nekik, inkább hallgassanak. Ahogy a Szövetségi Légügyi Hatóság is tagadni próbálta az incidenst, amit később időjárási jelenségnek minősített.
Ufót láttak a chicagói O'Hare reptéren a United Airlines munkatársai, de a hatóságok igyekeznek elhallgatni a történetet, írja a Chicago Tribune. Pedig 2006. november 7-én, délután fél öt körül nem amatőrök, hanem jólképzett pilóták és reptéri dolgozók látták a leírások szerint 2-8 méter átmérőjű, frizbiszerű repülőt lebegni a reptér felett.

Nem földi jármű

 

A Tribune-nak a nevük elhallgatását kérve nyilatkozó United-dolgozók egybehangzóan állítják, hogy a hatszáz méteres felhőplafon alatt hosszú percekig egy azonosíthatatlan repülő tárgy lebegett. Az ufó méretéről és arról, hogy forgott-e, ellentmondásosan nyilatkoztak, abban mindannyian egyetértettek, hogy a gép nem földi volt.
"Általában tudományosan közelítem meg a dolgokat és elképzelésem sincs, miért repülnének ufók egy forgalmas reptér fölé. De amit láttam, és amit még sokan mások is láttak, egyértelműen nem földi jármű volt" - nyilatkozta egy repülőszerelő a Tribune-nak. A United egy másik munkatársa vallásos élményként élte meg az ufólátást, írja a lap.

Viccelnek és tagadnak

Az ufó látogatása máris élcelődések témája lett az Egyesült Államok legforgalmasabbjának számító O'Hare reptéren. "Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy szegénykéim hétmillió fényévet repültek az O'Hare-ig, aztán vissza kellett fordulniuk, mert foglalt volt a kapu" - nyilatkozta egy reptéri légiirányító a Chicago Tribune-nak.
Ehhez képest a hatóságok semmit nem tesznek az ügyben, írja a Chicago Tribune. A United Airlinesnál a lap megkeresésére egyszerűen letagadták a történteket. "Nincs feljegyzés az esetről a műszakvezető naplójában. Ellenőriztem, nincs semmilyen jelentés az incidensről" - állította a Tribune-nak a légitársaság szóvivője.

 

Tipikus időjárási jelenség

A lap értesülései szerint az ufót látó United-dolgozóknak részletes jelentést kellet írniuk, és lerajzolniuk, hogy mit láttak. Ezután azt tanácsolták nekik, hogy senkinek se beszéljenek a történtekről.
A Tribune megkeresésére a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) is azonnal tagadott. Aztán amikor a lap riportere az információszabadság törvényére vonatkozó kérvényt nyújtott be, az FAA hirtelen beszédes lett.
Elizabeth Cory, az FAA szóvivője arról értesítette a lapot, hogy november 7-én a United dolgozói valóban jelentették, hogy egy fura tárgy lebeg a hangárjuk felett. "Szerintünk időjárási jelenség lehetett" - jelentette ki Cory.
"Aznap tökéletes légköri körülmények voltak az érzékcsalódáshoz. A felhőplafon alacsonyan volt, a reptér visszaverődő fényei pedig visszaverődhettek a felhőkről. Ilyenkor fura dolgokat látni. Mi legalábbis erre tippelünk" - jelentette ki Cory.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok