Szellemlakta épületek

 Félelmetes, kísértetjárta kastélyok, paranormális tevékenységektől hemzsegő egykori börtönök és szellemek által felbolygatott turistaparadicsomok... Olyan helyek ezek, ahová csak a legbátrabb kalandkeresők igyekeznek eljutni. Ám van néhány igazán különleges látnivaló, ami a számos megmagyarázhatatlan esemény hatására még a vakmerő személyeknek is kihívást jelent.

Átjáró a túlvilágra
A turisták, szellemvadászok egyik legkedveltebb célpontjai a szellemjárta kórházak, szanatóriumok mellett a több száz emberéletet követelő fegyházak rejtélyes épületegységei. Az életfogytiglani szabadságvesztésüket töltő rabok ugyanis a legtöbb esetben az ódon, rácsokkal gondosan lezárt tálak között lelik halálukat. A világ talán legismertebb kísértetjárta fegyháza Amerikában található. Az Eastem State végrehajtó létesítmény 1829-ben épült és - a kezdeti időkben -müitegy 300 rab befogadására volt alkalmas, ami egy későbbi bövités következtében 1700 férőhelyre duzzadt.-

Többek között itt tartották fogva 1929-ben Al Capone gengszterfőnököt, aki már ezen időszakban tapasztalt különböző jelenségeket. Capone bevallotta, hogy kísérti őt egy Jimmy nevű szellem. A rabokra különös szigor mellett ügyeltek, és mindig halálos csend volt. Ha valaki mégis hangoskodott vagy áthágott egy szabályt, kegyeden módon büntették meg, némelyik rab bele is halt sérüléseibe. Valószínűleg egy ilyen személy lelke tért vissza életének utolsó színhelyére.

A fegyházat az 1970-es években zárták be, a rabokat pedig szétszórva átvitték más-más börtönbe. Azonban úgy tartják, hogy az erőszakos halált halt elítéltek továbbra is ott maradtak bolyongani. Mivel a mai napig múzeumként tart nyitva az épület, a turisták vagy éppen a szellemvadászok olykor különös jelenségeket fedeznek fel. Az egyik leggyakoribb egy árnyalak, aki a folyosókon mozog. Az sem ritka, hogy a 4-es cellablokkból hallanak iszonyú sikolyokat. Természetesen ahol ennyi gonoszság és halál történik, ott nem csoda a különböző túlvilági anomáliák megjelenése. Ám akadnak olyan helyek is a világban, ahol nem ilyen egyértelmű következmény a földöntúli alakok feltűnése, azonban mégis megjelennek.


Az elnéptelenedett hotel
Egyike ezen építményeknek a Kolumbiában található Hotel dél Salto, amely mára már csak egy elhagyatott, omladozó kísértethotel. A többszintes létesítmény először 1928-ban nyílt meg a pihenni vágyók előtt. Érdekes módon egy sziklaperemre épült, pontosan a Tequendama vízeséssel szemben. 1990 előtt a vendégek körében nagyon népszerű luxushotel volt, azonban a siker lassan alábbhagyott, mivel mérgező folyadék került a vízbe és több öngyilkosság történt Ezen kívül számos tragédiába fulladt lövöldözés és verekedés is történt a szálloda bárjában és kaszinójában. Nem sokkal ezek után kezdett el terjedni a hír, miszerint a meggyilkolt lelkek ott bolyonganak a hotel körül. A dél Salto gondnokai és vendégei is több furcsa eseményről számoltak be az évek folyamán. Volt, aki az arcán horzsolássokkal ébredt, sokan nevetéseket hallottak a szobákban úgy, hogy közben egyedül tartózkodtak éppen. Rengeteg turista jelezte, hogy éjszakánként valaki simogatta a hajukat vagy különböző szavakat suttogtak a fülükbe. Ezek hatására az épület 1993-ra teljesen elhagyatottá vált, és az egykor csillogó, élettel teli szálloda mára csak egy rideg emlékmű.

 
Titokzatos látogatók
Hasonlóan félelmetes hellyel Indiában is találkozhatunk. A Mussoorie-ben lévő Savoy hotel ugyanis a rettegésre vágyó turisták legnépszerűbb szellemtanyája, amely 1902-ben nyitott meg hivatalosan és az angol gótikus stílusnak megfelelően épült. Úgy tartják, a szállodának van egy kísértete, Lady Garnet Orme, akit a korai 1910-es években gyilkoltak meg rejtélyes körülmények között. Az orvosi vizsgálatok mérgezést állapítottak meg nála, azonban a mai napig nem derült ki, hogy pontosan ki a tettes. Szemtanúk és a parakutatók vizsgálatai szerint a szelleme még mindig ott vándorol céltalanul a folyosókon. Egykori vendégek leírásaiból kiderült, hogy amikor látták őt, a hölgy egyenesen rájuk meredt, és az arcára üres kifejezés ült ki. A szállóhoz kapcsolódó kísértethistóriák-ból az irodalom is merített, hiszen Agatha Christie A titokzatos stylesi eset című müvét 1920-ban ennek alapján írta meg.

Vidámparki borzongás

Idegborzoló helyszínként tartják számon azt a Nyugat-Virginiában található vidámparkot is, ahol évszázadokkal ezelőtt a Mitchell Clay indián mészárlás volt 1926-ban nyitották meg a területet, amit kezdetben vidámparkként, később zenei fesztiválokhoz és más szabadtéri tevékenységekhez használtak. A vidámparkot 1966-ban zárták be, miután két fiatal ott lelte halálát. Egyesek úgy tudják, hogy a park helyszínét elátkozták, ezért minden évben csak október utolsó hetében lehet meglátogatni. A legenda szerint a nyugat-virginiai Lake Shawnee-ben régen rendszeresen gyilkosságok történtek, és nagyon sok amerikai őslakos és bevándorló vesztette itt az életét.

A területet aztán 1920-ban vette meg Conley T. Snidow, aki hosszú évek alatt farmot és vidámparkot épített. Ő készítette a hintákat és az óriáskereket, valamint egy tavat is nyitott úszás céljára. Később egy kislány a hinta miatt halt meg. Állítólag ő az egyik szellem, aki régi ruhájában rendszeresen felbukkan a hinta környékén. Egy másik fiatal is hasonlóan járt: fürdés közben a vízbe fulladt. 1985-ben aztán megvásárolták az ingatlant, majd felújították, de mielőtt újra használatba került volna 1988-ban, egy csapat régész feltárta, és ennek során találtak két csontvázat, továbbá bizonyítékot az indián települések egykori létezésére. A 90-es évek végén több szemtanú állította, hogy amikor úsztak az itteni tóban, valami megfogta a lábukat és próbálta lehúzni őket a mélybe. Mások arról számoltak be, hogy este kilenc óra tájékában egy ismeretlen alak ül az óriáskerék egyik fülkéjében - fenn a magasban, ahonnan egykor lezuhant egy férfi. Aki tehát túlvilági élményekkel szeretne gazdagodni, mindenképpen látogassa meg valamelyik helyet, ahol garantáltan olyan tapasztalatokat szerez, amelyeket sohasem felejt majd el.

 
Rettegés a filmvásznon

A rettegés háza, vagy más néven Az Amityville-i horror egy 2005-ben készült horrorfilm, mely az 1979-ben forgatott azonos című film újrafeldolgozása. A film Jay Anson Amityville-i horror című regénye alapján készült. Andrew Douglas rendezte, és egy megtörtént eseményen, az
1974-es Amityville-i mészárláson alapszik, amely gyilkosságsorozatban Rónáid DeFeo végzett hattagú családjával. Ebbe a házba költözik be a Lutz família, akik csak egy békés otthonra vágynak. Először úgy érzik, megtalálták álmaik lakhelyét, de ez nem tart sokáig, ugyanis különös, földöntúli események zavarják meg a nyugalmukat...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

UFO baleset Magyarországon-A "Másik objektum"művelet

Ősvilági csillagkapuk- Ahol az istenek a Földre léptek

Magas szőkék, kis szürkék, gyíkemberek – Földönkívüli fajok